Baltarusijos atominėje elektrinėje - dar du reaktoriai?  (7)

Rusija gali prisivilioti baltarusių specialistus savo atominių elektrinių (AE) statyboms, be to, šalys neatmeta galimybės Baltarusijos AE pastatyti dar du reaktorius, per iškilmingą ceremoniją, skirtą darbų pradžiai ties antrojo Baltarusijos AE bloko pamatais, sakė Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“ generalinis direktorius Sergejus Kirienko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu užsakovui reikės, bus galima pastatyti ir trečią bei ketvirtą blokus“, – teigė S. Kirienko.

„Svarstome galimybę bendradarbiavimo patirtį dirbant su Baltarusijos AE projektu panaudoti ir kitų atominių jėgainių statybai, tik jau Rusijoje“, – pridūrė „Rosatom“ vadovas, paaiškinęs, kad Baltarusijos įmonės galės gauti licencijas ir statyti atomines elektrines Rusijoje – šiuo tikslu jau dabar rengiami reikalingi tarpvalstybiniai susitarimai, praneša naujienų agentūra „Interfax“.

Pirmasis Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Semaško per ceremoniją taip pat sakė, kad AE statybos Baltarusijoje vyksta keliais mėnesiais sparčiau, negu numatyta grafike.

„Statybos vyksta nepilnus metus, o aikštelėje jau galite pastebėti rimtas permainas. Apskritai su AE statybomis mes 4 mėnesiais lenkiame nustatytą grafiką. Antrieji pamatai (po antruoju reaktoriumi – aut. past) turi būti parengti armavimui jau rugsėjo 1-ąją, o pirmasis betonas gali būti užpiltas iki šių metų pabaigos“, – sakė V. Semaško.

S. Kirienko pridūrė, kad pirmojo AE bloko statybų metu sutaupytas laikas bus skirtas statant antrąjį reaktorių. „Jeigu bus nuspręsta statyti trečią ir ketvirtą blokus, tuomet dirbti turėsime dar greičiau“, – sakė „Rosatom“ vadovas.

Kaip buvo skelbta anksčiau, šiuo metu Baltarusijos atominėje elektrinėje statomi du blokai, kurių bendras galingumas sieks 2400 MW. Pirmąjį Baltarusijos AE reaktorių planuojama paleisti 2018 metais.

Kontraktą dėl šios atominės jėgainės statybų Baltarusija ir Rusija pasirašė 2011 metų spalį. Praėjusių metų lapkritį šalys pasirašė tarpvalstybinį susitarimą, pagal kurį Rusija Baltarusijai suteikė 10 mlrd. dolerių (25 mlrd. litų) valstybinę paskolą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (7)