Rusijos vyriausybė patvirtino atominės elektrinės statybą Kaliningrado srityje  (24)

Rusijos vyriausybė patvirtino branduolinės jėgainės statybos projektą Kaliningrado srities Nemano rajone.Elektrinės statybą leidžiantis pradėti dokumentas, kurį vasario 20 dieną pasirašė Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, buvo paskelbtas ministrų kabineto tinklalapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atominės jėgainės statybos atidarymo ceremonija įvyks ketvirtadienį, Rusijos valstybinė branduolinės energetikos įmonė „Rosatom“ pranešė naujienų agentūrai „Interfax“. Ceremonijoje dalyvaus Rusijos vicepremjeras Sergejus Ivanovas ir „Rosatom“ generalinis direktorius Sergejus Kirijenka.

„Kertinis akmuo bus padėtas rytoj (ketvirtadienį)“, - agentūrai AFP sakė Rusijos atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovas spaudai Sergejus Novikovas. „Tai pirmas projektas, atviras privačiam, įskaitant ir užsienio, kapitalui“, - sakė jis. Derybos su užsienio kompanijomis dėl jų dalyvavimo šiame projekte tęsiasi, sakė S.Novikovas, tačiau nepanoro atskleisti daugiau detalių.

Rusijos vyriausybės tinklalapyje nurodoma, kad „Rosatom“ pasiūlymas buvo suderintas su šalies energetikos, gamtos išteklių ir ekonomikos ministerijomis.

Pirmasis branduolinės jėgainės blokas turėtų pradėti veikti 2016, o antrasis - 2018 metais.

Sumanymas statyti atominę elektrinę vos už 20 km nuo Lietuvos sienos kelia vietos gyventojų ir ekologų susirūpinimą. Kaliningrado dienraščio „Express“ atlikta apklausa parodė, kad 43 proc. gyventojų priešiškai žiūri į atominės elektrinės statybą, o dar 26 proc., kurie remia, nuogąstauja dėl jėgainės saugumo. Tačiau „Rosatom“, norintis elektros energija aprūpinti Kaliningradą ir jį supančias kaimynines ES šalis, sako, kad projektas yra visiškai saugus.

„Šis projektas visiškai atitinka Europos standartus“, - sakė S.Novikovas.

Trečiadienį premjeras Vladimiras Putinas taip pat pareiškė, jog Rusijos vyriausybė nusprendė skirti 53 mlrd. rublių (1,76 mlrd. dolerių) naujų branduolinių elektrinių statybai. Be to, jo teigimu, 10 mlrd. rublių bus skirti Sibire esančiai Sajanų-Šušensko hidroelektrinei remontuoti. Per šioje elektrinėje įvykusią avariją praėjusį rugpjūtį žuvo 75 žmonės. Smarkiai buvo apgadinta elektrinės įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)