Mažas net skauda: P45 (Video)  (11)

Vienoje iš paskutinių TV laidos „Top Gear“ serijų Džeremis Klarksonas (Jeremy Clarkson) pasauliui pristatė naują automobilių pasaulio rekordininką – mažiausią planetoje automobilį P45. Ne tik pristatė, bet ir pademonstravo, kaip gi juo reikia važiuoti. O tai daryti „Pė-keturiasdešimt penktuoju“ – … Juokingai skauda?‥ Skaudžiai juokinga?‥


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ligšiolinį mažiausio pasaulyje automobilio titulo savininką „Peel P50“ jau esame rašę. Tačiau kompaktiškumu ji pranoko P45. Tai greičiau ne automobilis, o kažkoks kartas, kuriuo važiuoti reikia… stovint? Šiaip ar taip, keliuose pretenzingai zirziantis automobiliūkštis atrodo šmaikščiai mielas.

Štai kad ir šalmas – ir priekinis stiklas, ir stogas viename! Na ir kas, kad tas priekinis stiklas be vidinių valytuvų, ir vairuotojas po kurio laiko dėl stiklo aprasojimo ir tyškančių seilių beveik nebemato kelio?

„Dievaž, tai – tikrų tikriausias automobilis, – tikina Dž. Klarksonas, o jo dievagojimąsi palydi keiksmai kliudžius duobę, paskui ir kitą. Visgi skauda. – Tai – neįtikėtina! Ponios ir ponai, kaip tik dabar jūsų akyse gimsta ateitis. Ir kaip visi automobilių gamybos gigantai niekada nepagalvojo apie štai tokį automobilį?“

O tie šarvai, kuriuos Dž. Klarksonas vilki vairuodamas P45, yra automobilio kėbulas. Irgi šauniai atrodo. Tarsi tiesiai iš „Lego" kaladėlių konstruktoriaus,…kol važiuodamas neįleki į kokią duobę ir nesusitrenki liaudyje uodegikauliu vadinamo stuburgalio.

Nėra čia ir šoninių durelių – kam jos? Užtat automobiliukas yra neprilygstamas pravažumas transporto spūstyse.

Ir dar – prisipilti degalų galima neišlipant iš salono! Tiesiog ištiesi ranką, paimi degalų pistoletą, įstatai jį į tarpukojyje įmontuoto bako plyšį ir spaudi „gaiduką“!

Tačiau, kaip sakoma, geriau vieną kartą pamatyti…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(0)
(4)

Komentarai (11)