„Everpix“ išskirtinumai: koliažai ir panašių nuotraukų paieška  (0)

Šiais laikais, kai dažnas iš mūsų naudojasi keliais socialiniais tinklais, el. pašto ar nuotraukų dalinimosi tarnybomis, tampa sunku visas nuotraukas, kuriomis dalinamės su savo draugais ar draugai su mumis, peržiūrėti vienoje vietoje. Šią problemą padeda išspręsti mobiliosios programėlės, surenkančios ir pateikiančios visas jūsų norimas nuotraukas vienoje vietoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena tokių – „Everpix“.

Kaip tai veikia?

Pirmą kartą prisijungus prie „Everpix“ debesies, vartotojo prašoma autorizuoti savo turimas socialinių tinklų, nuotraukų dalinimosi ar el. pašto tarnybų paskyras. Šiuo metu vartotojams suteikiama galimybė autorizuoti „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „Flickr“, „Picasa“, „GMail“ ir įprasto el. pašto paskyras.

Atlikus paskyrų autorizaciją, „Everpix“ išanalizuoja visas įkeliamas nuotraukas. Tad nenuostabu, jog nuotraukų įkėlimo procesas užtrunka nemažai laiko. Verta paminėti, jog ši internetinė paslauga turi ir įprastą programėlę, skirtą kompiuteriams su „Windows“ operacine sistema. Tokiu atveju galima kelti nuotraukas ne tik iš socialinių ar kitų tinklų, bet ir iš asmeninių nuotraukų albumų kompiuteryje.

Be to, išmaniųjų telefonų ir „Apple“ kompiuterių naudotojai taip pat turėtų nudžiugti, mat „Everpix“ turi „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ skirtas mobiliąsias programėles („Windows Phone“ ir „Android“ aplikacijos, anot „Everpix“ autorių, kuriamos).

Funkcionalumas

Atlikus nuotraukų analizę, „Everpix“ pagrindiniame puslapyje nuotraukos atvaizduojamos tinklelio principu chronologine tvarka. Vartotojui suteikiama galimybė pasirinkti: nuotraukos gali būti rodomos iš visų, iš kelių arba tik iš vienos prijungtos paskyros.

„Everpix“ siūlo plačias nuotraukų dalinimosi galimybes. Turimas nuotraukas galite įkelti į „Facebook“, „Twitter“, siųsti el. paštu ar sukurti atskirą internetinį puslapį su pasirinktomis nuotraukomis. Be to, kiekvienai nuotraukai galima atlikti minimalius koregavimus: pasukti į kairę ar dešinę pusę, pakeisti datą ir kt.

Panašios nuotraukos ir koliažai

„Everpix“ siūlo ir porą išskirtinių funkcijų. Pirmoji – panašių nuotraukų paieška. Kiek ankščiau minėjau, jog nuotraukų įkėlimas į šią tarnybą užima nemažai laiko, mat kiekviena nuotrauka yra atskirai analizuojama. O analizuojama ji yra dėl to, kad galima būtų rasti pasikartojančias arba panašias nuotraukas. Todėl jei turite keletą tūkstančių ar daugiau nuotraukų, „Everpix“ jums iš tiesų gali pasitarnauti.

Antroji išskirtinė funkcija – koliažai. Vartotojai turi galimybę kurti nuotraukų koliažus arba pasinaudoti „Everpix“ – paslauga siūlosi atrinkti įdomiausias ir svarbiausias jūsų įkeltas nuotraukas ir iš jų padaryti nuotraukų koliažą. Tiesa, šis būdas nėra toks magiškas, kaip teigia patys kūrėjai, nes dažnai jų siūlomos „įdomiausios ir svarbiausios“ nuotraukos nebūna jau tokios aktualios vartotojui.

Ar verta?

Didžiausia šios paslaugos problema yra kaina. „Everpix“ vartotojams siūlo 30 dienų bandomąjį laikotarpį, po kurio vartotojams siūlomi 4,99 JAV dolerių per mėnesį ar 40 JAV dolerių per metus mokesčiai. „Everpix“ pasižymi tik esminėmis funkcijomis – paslauga nesiūlo plataus nuotraukų redagavimo galimybių. Tačiau „Everpix“ turi kozirį – įvairių platformų suderinamumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Paulius Orinas
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)