„Nokia“ nusprendė padėti „Apple“ kovoti su korėjiečių bendrove „Samsung“ dėl patentų pažeidimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2013-03-08 12:38
Here we go again...
Puodas* 2013-03-08 13:33
Na man labai būtų šauni naujiena, jei Nokia ir Apple bendradarbiautų
faktas 2013-03-08 15:20
Niekas čia nekalba apie bendradarbiavimą. Straipsnis blogai pateiktas. Paskutiu metu daugumos straipsnių kokybė krito.
warbringer 2013-03-08 15:31
Jeigu apple sugeba valstijose prisiteisti masyvias sumas manipuliuodami amerikieciu prisiekusiuju jausmais, tai geda nokia'ai kad ji irgi nenori normaliai konkurencijos budu stumti samsung, o nesvariai pasitelkdami jiem palankius teismus. Samsung nepadare nieko tokio kuo apple patys nebutu nusikalte pvz su pirmu iphone kopijuodami lg prada. Be to juk niekas inovaciju nesukuria is oro, visada yra remiamasi praeities isradimais ir pasiekimais, visa patentu ir autoriu teisiu sistema ydinga jeigu patentu troliai gali slopinti inovacija ir laisva rinka, uzpatentuodami geometrines figuras ir spalvas.
Robkinas 2013-03-08 19:37
Nezinau kaip jums, bet man is principo nesinori absoliuciai jokio obuolio produkto pirkti, tureti ir islaikyti ji... jeigu samsungas sukure labai stipru produkta, kodel negali obuolys susitaikyti su rimta konkurencija? nors mes ir nezinome, kaip svariai samsungas savo technologijas idieges, bet po velniu, galaxy modeliai tikrai saunus !
rwc 2013-03-08 19:46
Nokios vietoje, kaip tik stočiau į Samsung pusę. Aiškiai kažkam į subinę lenda. Matyt, ne iš gero gyvenimo.
Anonymous 2013-03-09 08:12
Tiksliai Lygiai tą patį pamaniau, tik paskui toptelėjo - o kur dėsis ta nokija, kaip liepė savininkas...
g3n1us 2013-03-13 01:41
Nokia žlugo ne dėl iPhone (nėra jo tokia didelė rinkos dalis), o dėl tokių, kaip samsungai, jau apie tai rašė šiame tinklapyje, bet kur tau... Vis tiek išlenda (fanatikai?) iš už krūmų ir baksnojasi pirštais... Neva Nokia bus lengviau konkuruoti su savo pačių klonais... Nebejuokinkite - filosofai. Kai susikursit savo produktą, o ateis maxima arba senukai ir paleis jums tokį patį produktą tik nekokybišką ir pigesnį ir atims iš jūsų rinką, tada ir pakalbėsim. O kol kas netrolinkit.
1hitkillhack 2013-03-13 10:30
Tu kazka maisai... visi samsung flagmanai ir bent kiek geresni telefonai yra brangesni nei nokia "flagmanai"... Taigi kazka kalbeti apie kokybe ir kaina yra nelogiska... kaip ir pasakymas, kad samsung pirko del to, kad buvo pigesni ir nekokybiski... samsung yra brangiausi telefonai, kurie naudoja android... taigi manau milionai zmoniu perka samsung ne del to, kad jie yra pigus ir "nekokybiski". P.S Ta zodi "fanatikas" geriau pamirsk... nes dabar jau negali praleisti straipsnio, ar komentaro su zodziu "apple", bet ir "samsung"
šakės 2013-03-13 11:26
O žiūriu tau dar vis skauda, kad kiti nukopijavo iphone meniu. Leisk priminti vieną dalyką: jei ne idėjų kopijavimas, mes dar gyventume akmens amžiuje. Idėjos kopijuojamos, jos maišosi su kitomis, gimsta naujos. Niekas nieko nesugalvojo "nuo nulio". Pagalvok apie tai.
Paprastas_zmogus 2013-03-13 12:34
Nu sorry, bet nesuprantu kuo idėjų kopijavimas susijęs su inovacijom... Sutinku su idėja "everything is a remix". Bet yra labai didelis skirtumas tarpu dviejų scenarijų kai (1)vagiamos idėjos siekiant imituoti ir (2)vagiamos idėjos siekiant sukurti kažką geresnio/originalaus. pirmu atveju jokio progreso kopijuojantis nedaro.
Xdmin 2013-03-13 12:51
Ir pigiausi, kurie naudoja Android. Milijonai zmoniu perka ir iPhone, ir vienu metu visi reke gi sudas, per brangu, fanatikai. Tai kaip sita paaiskinsi? Gal lygiai tokia pati manija serga ir Samsung pirkejai, juk brangesnis turi buti geresnis, o kai perki telefona uz laptopo kaina tai 100 ar 200 nelabai ka sako, tai ima brangesni tikedamiesi kad tures geriausia kas sukurta, juk skaiciai nerealus, daugiau branduoliu niekas neturi!
1hitkillhack 2013-03-13 13:37
Tiesiog samsung siulo platu asortimenta... del to ir rinkos dalis didele... As gal taip pat buciau pirkes iphone, jeigu galeciau rinktis tarp skirtingu modeliu su skirtingomis spec ir t.t... Kas liecia kaina, tai man nesvarbu kuris gamintojas... svarbiausia produktas tiktu man... taigi cia sakyti samsung fanatikas, kai samsung produktas atitiko lukescius yra neteisinga... Tuo metu butu pasiules kazka panasaus htc, buciau ju pirkes... O kalbant apie apple "fanatikus" tai tiesiog viena gaminio linija... dazniausiai net nezinoma kas naujame iphone yra ir del ko jis keiciamas i nauja... Matai skirtuma? kai zmones renkasi is daugybes produktu, iesko savo idealo, iesko kazkokiu pagrindiniu aspektu del ko tas telefonas jiems tinka... Ir apple klientai... jie perka nauja telefona, nes kazkas zino uz juos ko jie nori... taigi cia galima vadinti fanatizmu, nezinojimu ko nori, ar dar kaip nors... +Dar apple vartotoju nenora pripazinti kitu produktu pranasumo... ir tik nesakyk, kad tai nesijaucia... pabendravus su zmogumi, pasikeitus mintimis apie viena ar kita produkta, eina aiskiai suprasti kuris yra apple vartotojas... O apie branduolius tai cia kaip bobute, arba delfi komentatorius su nuciuozusiu stogu pasakei... Nes aiskiai ir pats samsung pasake, kad tie 8 branduoliai, energijos taupumo sumetimais... Ar geriau sedeti su 4 branduoliais ir dazniau krauti? Galutiniame prdukte koks skirtumas, kiek ten tu branduoliu, jeigu kaina ta pati... svarbu bus patogiau...
Paprastas_zmogus 2013-03-13 14:00
Vėl gi jokios logikos ar nuoseklumo. Jeigu žmogus pasirinko Apple produktą, vadinasi jis jam patiko labiau už kokį LG/HTC/Samsung ir t.t.. Kitaip tariant, JAM Apple ir yra pranašesnis. Tai kodėl žmogus turėtų pats sau meluoti ir sakyti, kad LG/HTC/Samsung yra pranašesnis?? Manau, kad tokiais teiginiais besišvaistantys patys nenori pripažinti, kad Apple kuria puikius produktus, o visi kurie juos mėgsta - "nenorintys pripažinti, kad yra geresnių" Tokia mąstysena man labai primena religinius fanatikus. Jie ateistus būtinai išvadins visokiais žodžiais ir klijuos įžeidžiančias etiketes bei aiškins, kad šie nenori pripažinti tiesos...
šakės 2013-03-13 14:14
1) Visu pirma, vien dėl to, kad meniu interfeisas atrodo taip pat, nereiškia, kad visa OS yra vienoda. Aišku, paprasta internete pasislėpus po anonimiškumo kauke vadinti vagimis, bet nedarykime to, nes tai nėra tiesa. 2) O ir kopijavimas siekiant imituoti yra vienas esminių inovacijų šaltinių. Tarkime, japonai po 2 pasaulinio karo. Be gėdos imitavo techniką iš vakarų pasaulio. Tačiau laikui bėgant patobulinio procesą, inešė inovacijų ir išstūmė iš rinkos nesugebančias prisitaikyti ir kuriančias prastesnius produktus vakarų kompanijas. Vardan komentaro trumpumo, paliksiu tik 1 pvz. Tačiau jei yra noro, galiu pateikti tokių pavyzdžių kiek reikia. 3) Iš kur toks noras ginti vienos kompanijos interesus? Argi mum vartotojam ne geriau, kad produktai konkuruoja tarpusavyje? Ar vis dėlto monopolis - 1 produktas, 1 nuomonė, 1 vienas vadas yra geriau? Paskui stebisi, iš kur kalbos apie fanatizmą atsiranda.
rwc 2013-03-13 14:27
flagmanus. Kiemo Jurgiui kažkodėl baisiai svarbu neapsijuokti prieš draugelius, todėl jis negalvodamas perka vienintelį įmanomą iPhone. Na ir aišku, nusipirkęs baisiai didžiuojasi. Investicija turi atsipirkti bent morališkai, todėl jis, pamatęs ragelį be prakąsto obuolio nakleikos, nepraleis progos pasityčioti, nors galbūt visiems kitiems giliai iki lemputės. Man, kaip vartotojui tikrai dzin, ar telefone bus 1983-ų metų technologijos patentuotas rip-off'as (iPhone), ar beveik identiškas to rip-off'o klonas. Jei nesigaudyčiau - abu jie man paliktų vienodą įspūdį. Kadangi kažkiek gaudausi - man tiesiog juokinga, kai rinkos gigantai 30 metų senumo idėją pristato kaip ground-breaking inovaciją, patentuoja ir tąsosi po teismus. Ir nepasakysi, kad patys to nesupranta. Tie patys mokslininkai, devintame dešimtmetyje rašę disertacijas iš touchscreen UI ir panašių temų, dirba tiek Apple, tiek MS, tiek Nokijai, tiek Samsungui. Kartais atrodo, kad visi tie patentų karai, parametrų gretinimai, drabstymasis purvais - surežisuotas piaras mums mulkinti. Brangi investicija į marketingą, ir nieko daugiau. Ir mes, kiemo Jurgiai, šitą klounadą apmokame iš savo kišenės, kad galėtume pasityčioti iš draugų.
Paprastas_zmogus 2013-03-13 14:29
Man daug kompanijų patinka. Ypač patinka tos, kurios stengiasi daryti kažką savo. Konkurencija vartotojams žinoma naudinga, todėl jaučiu didelę simpatiją Windows Phone telefonams, bei Nexus serijos produktams.
šakės 2013-03-13 14:35
Prašau atleisti tada. Blogą nuomonę buvau susidaręs apie tamstą.
1hitkillhack 2013-03-13 14:48
naujo telefono, tai priskirciau fanatizmui... esme ta, kad zmones kurie renkasi, jiems nusiskt kokia firma, gamintojas, ar ka perka pilka mase... save priskirciau butent tokiems... ir jeigu man pasakys, kad mano telefonas letesnis, ar ka nors sugeba blogiau nei kazkuris, as is pradziu patikrinsiu, ar taip yra is tikruju, o ne pulsiu ta zmogu ir aiskinsiu, kad bandai atversti mane is savo tikejimo i kita...
rwc 2013-03-13 15:24
, kaip aukščiau rašiau - nematau esminio skirtumo tarp "originaliai reimplementuotos senos idėjos" ir "klono". Apple daug dėmesio skiria subtilybėms, kad sena idėja atrodytų šviežiai ir iš jos būtų išspaustas maksimumas. To neatimsi. Bet teiginiai, kad neva Apple sugalvojo ką nors naujo per savo gyvavimo istoriją - švelniai tariant, naivus melas.