Mozilla nekurs iOS skirtos naršyklės, kol Apple nepakeis savo reikalavimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fostil 2013-03-14 11:43
Is ties liudna situacija su tais apple, ms reikalavimais. Apie kokia pazanga gali but kalbama, kai kazkoks vienas storas bosas reguliuoja ko reikia zmonem ir ko nereikia.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 11:57
O tu straipsnį bent skaitei? Prie ko čia "reguliuoja ko reikia ir nereikia"? Juk niekas Mozilai nedraužia įdėti Firefox į AppStore. Jei laikaisi taisyklių, niekas programos neatmes. Yra galybė skirtingų naršyklių AppStore parduotuvėje. Yra Chrome, yra Opera. Šiuo atveju vartotojas kenčia ne dėl Apple taisyklių, o dėl pačių Mozilla užsispyrimo "nepatinka taisyklės, tai nedėsim išvis".
Anonymous 2013-03-14 12:38
Aha. Geros taisyklės. Negaminkit potencialiai spartesnės naršyklės nei mūsų.
kestutisz 2013-03-14 12:40
Tai koks tikslas padaryti dar vieną tokį patį produktą, su tais pačiais viduriais, vien dėl kitokio logo? Jų varikliukas veikia? Veikia. Geriau? Gal taip gal ne, vartotojai įvertintų, bet negali, nes kažkam nepatinka kitoks priėjimas.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 13:08
Vartotojui viduriai neįdomūs. Pavyzdžiui Google tiesiog padarė interfeisą kaip desktop Chrome, įdiegė bookmark'ų sinchronizaciją ir kas kompiuteriuose naudoja Chrome, tai ir ant iOS gali naudoti ir džiaugtis. Kitos naršyklės susitelkia į funkcijas. Dar kitos - į labai mandrą interfeisą. Nematau čia jokios problemos. Matau tik Mozilla užsispyrimą ir principus.
kestutisz 2013-03-14 13:22
Žiūrint kokiam vartotojui. Pvz MS gali nudrožti viens prie vieno nuo Firefoxo išvaizdą, net IE logo pakeisti, bet tai vistiek bus tas pats nepakenčiamas IE.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 13:29
Didžiąjai daliai vartotojų nerūpi viduriai. O palyginimas su IE nelabai vykęs, nes Apple atveju, Mobile Safari nėra kaip IE. Tai labai puiki ir patogi naršyklė. Nemanau, kad teisinga lyginti su ta tragedija IE.
vyckas 2013-03-14 13:36
Teisingai FireFox padarė. Kokia nauda iš dar vieno safari kastrato.
1hitkillhack 2013-03-14 13:46
Teisingai. viduriai gal ir nerupi... bet zmones labai greitai pastebi, tai tas pats "sudas" ar ne... veikia greiciau, ar neveikia... patogiau, ar nepatogiau... pritarciau nuomonei, kad bijoma jog si narsykle netaptu greitesne nei ju paciu... jeigu veiktu greiciau, tai kam stabdyti?
Fostil 2013-03-14 13:55
Ech tu apple fanatu logikos auksines tiesiog. Sako nevykes pvz su IE, tai jei mozilos varikliukas 10x geresnis uz safario butu, tai ka tada sakytumet? Kokia pazanga i prieki gali but daroma, jei kazkas kitas diktuoja tavo teises.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 14:14
Aš suprantu Mozilla nepasitenkinimą, bet nesuprantu jų elgesio. Tarkim aš naudoju Firefox savo kompiuteryje ir turiu šimtus bookmark'ų ir t.t. Aš labai norėčiau, kad ant iOS būtų Firefox ir ten galėčiau pasiekti savo bookmark'us. Bet Mozilla rodo savo užsispyrimą ir nuo to kenčiu tik aš. Kas man belieka? Naudoti Safari kompiuteryje arba pereiti ant Chrome+Chrome (iOS). Tada jau nukenčia ir patys Mozilla.
1hitkillhack 2013-03-14 14:21
Cia jau kaip paziuresi, kas svarbiau... bookmarkai, ar pazanga... Kuri galbut paspartintu narsykle... argi ne to visi nori? O su tokia problema kaip bookmark perkelimas neteko susidurti... Galbut yra ir kitu budu juos perkelti...
Anonymous 2013-03-14 14:27
Apple skirta vartoti ir negalvoti. Kaip paprastas_zmogus ir minejo, paprastam žmogui nerūpi kas slepiasi viduje, svarbu kad gerai veikia. Apple bendruomenės labai paprasta politika - viskas ko prietaisas nepalaiko/neturi man(vartotojui) yra nereikalinga.. Nes "Apple - Apie Viską pagalvota!" Ir taškas. Geriau nebūna, nes S.J. ir T.C. žino geriau už mane ir tave ir už FF developerius. Inovacijos? Bullshit, kitos kompanijos tik kopijuoja Apple, 'inovacija' kaip apibrėžimas yra užpatentuotas Apple kompanojos. Niekas kitas negali kurti ir keisti tai kas jau gerai veikia. Tai tas pats kaip dviratį išradinėti iš naujo.. Nėra tikslo. O tai geriausiai atspindi Apple priklausantis pelnas, nes jei Apple neteisūs, tai kodėl jie tokį didelį pelną turi? Paklauskit savęs kodėl Apple parduodama mažiau produkcijos už Konkurentus turi daugiau pinigų? Nesvarbu kad savikaina visų prietaisų beveik vienoda. Ogi todėl - kad jie daro viską teisingai! Jie daro tiek kiek reikia tūlam vartotojui, t.y paprastam žmogui. BrandName [v]; Blizga [v]; PižoniškaKaina [v]; ItJustWorksByLimitingEverythingYouSupposedlyDontNeed [v]; It's Just Magical. Comon žmogai, sakyti kad neverta bandyti sukurti kažką geresnio nei jau yra.. Ir čia ne tik apie besiblaškančius FF developerius naujose platformose. Čia kaip ir 4G Apple buvo nereikalingas, dabar NFC dar nereikia, Java nereikalingas.. Didesnis ekranas nereikalingas nes 3.5 idealumo viršūnė. Aš nesakau kad kitos kompanijos geriau daro ar mažiau godžios yra. Man tai netrukdo, biznis yra biznis. Problema ne kompanijose o vartotojuose į kuriuos jos taiko ir kokią įtaką jiems tai daro. Aš naudoju Android, bet eilėje savaitę prieš naujo modelio išleidimą nestovyklauju. Suprantat, nusipirkau ausines, prisijungiau prie savo tel. ir gavau komentarą iš Iphone vartotojo -' Kodėl ne Beats by Dre pirkai?' Sakau, nes parduotuvėje visų pasiklausęs, nusprendžiau kad mano ausinės už £50 skamba geriau, nei BbD už £150. Nepatikėjo, tai daviau paklausyti... - 'Aha, gerai groja, bet per Iphone dar geriau veiktų'. MS Balmeris kažkada 'kietą laužė' sakydamas, kad tokiomis OS kaip Android gali naudotis tik Genijai. Manau jis norėjo pasakyti, kad jų kuriama OS skirta paprastiems žmonėms.. kuriems ant Iphone mano ausinės veiktų geriau, ir vaikai atrodytų laimingesni jei fotografuotum su Iphone5 kamera. Nemeluoju per Iphone5 pristatymą taip sakė - vaikai atrodo laimingesni su mūsų telefonu darytoje nuotraukoje.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 14:29
Bookmark'ų sinchronizacija ir perkėljimas yra skirtingi dalykai. Na, o dėl spartesnių naršyklių. Niekas nėra nusistatęs prieš spartesnes naršykles. Ir kaip sakiau, aš suprantu Mozilla nepasitenkinimą. Tik neaišku iki galo kaip ten viskas iš Apple pusės. Prieš pusę metų skaičiau apie šį ribojimą straipsniuką. Ten rašė, kad tai tiesiog yra techninis sprendimas saugumo sumetimais. Galbūt kažkiek yra ir politikos. Bet, kad AppStore stabdo pažangą, tai skamba juokingai. Nepatinka Apple taisyklės, eini pas Google. Nepatinka Google taisyklės, darai savo platformą ir pats taisykles nustatinėji.
1hitkillhack 2013-03-14 14:37
Bet mes puikiai zinome kokias mases valdo sios dvi kompanijos ir tokiu sankciju ivedimas tikrai kazkiek pristabdytu tai... Aisku mozilla ras ir kitu budu platinti, bet tai bus ne tokiu greiciu, kaip galetu buti...
Smėlis 2013-03-14 14:51
, vartotojui būtų geriau net jei jis ir nežino kas tos naršyklės viduje. Čia faktas. Man tik įdomu Apple būtent nenori nieko su Java bendro turėti, ar kažkokios kitos priežastys yra.
vyckas 2013-03-14 14:54
Mozilla nenori dėti savo vardo ant kažkokio neaiškaus produkto su dirbtinai apribotomis galimybėmis.
Shinigami 2013-03-14 15:14
, O nematai obuolio užsispyrimo ir principų? Juk jie taip pat užsispire kaip ožiai neleidžia FF naudoti savo varikliuko. O reikalauja naudoti jų. Kas lygų papildomam darbui, nes reikia dali naršyklės perdaryti prie obuolio naudojamo API. Vartotojams nerūpi viduriai, bet jiems rūpi, kad naršyklė veiktu greitai ir nelūžinėtu. O tai labai smarkiai priklauso nuo vidurių. Todėl vartotojai tiesiog nežino, kad jiems viduriai rūpi.
PrefixS 2013-03-14 15:28
Dar vienas įrodymas jog APPLE kompanija nėra tokia gera kokia atrodo.
Paprastas_zmogus 2013-03-14 15:28
AppStore yra obuolio nuosavybė, todėl jie nustatinėja taisykles tokias, kokias nori. Kitiems jos gali patikt, gali nepatikt. Užsispyrimas? Negaliu pasakyti, nes tiksliai nežinau tokios taisyklės priežasties. Gal tai iš tikrųjų yra techninis sprendimas saugumui užtikrinti, gal politika. Iki galo niekas nežino, tai negaliu vadinti to "užsispyrimu". Bet Mozilla tai tikrai užsispyrę. Pažiūrėk į Google. Galiu garantuoti, kad ir jie turi priekaištų AppStore taisyklėms, bet vistiek leidžia programas ant iOS ir neverkšlena. Youtube, Gmail, Chrome, Google Maps, Drive ir t.t. Yra viskas, ko tik nori.