P. Korėjoje užfiksuota masinė kibernetinė ataka, įtarimai krenta ant Š. Korėjos  (15)

Praėjusį trečiadienį iš karto keletas P. Korėjos didelių bankų ir TV transliuotojų pranešė apie laikiną savo teikiamų paslaugų sustabdymą, kadangi buvo fiksuojamos didelio masto kibernetinės atakos. Preliminariais duomenimis, puolimai buvo surengti, dalyvaujant Š. Korėjos informacinių technologijų specialistams. Visa tai nutiko iš karto po to, kai Š. Korėja oficialiai apkaltino pietų kaimyną ir ją palaikančią JAV organizuojant atakas prieš komunistinės šalies serverius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų tarnybos BBC teigimu, dėl atakų buvo sutrikusios kompanijų KBS, MBC ir YTN transliuojamų televizijų programos, taip pat visu pajėgumu negalėjo dirbti bankų Shinhan Bank, Woori Bank ir Nonghyup elektroninės sistemos – klientai negalėjo pasinaudoti ne tik internetinės bankininkystės paslaugomis, tačiau ir išsigryninti pinigų per bankomatus. Be to, apie įtartiną veiklą pranešė mobiliojo ryšio operatorius LG Uplus.

P. Korėjos Saugumo agentūros KISA duomenimis, kai kurie kompiuterių tinklai buvo dalinai pažeisti. Kibernetines atakas tiriančios komisijos veiklą kontroliuos pats P. Korėjos prezidentas. Kartu šia tema viešai pasisakė ir Gynybos ministerijos atstovas spaudai Kim Min-seok: „Mes neatmetame galimybės, kad prie viso šito prisidėjo ir Š. Korėja, tačiau daryti išvadas yra dar anksti“.

P. korėjos valdžios institucijų teigimu, kai kurių bankų ir TV kompanijų kompiuterines sistemas paralyžavusios atakos buvo vykdomos, pasitelkiant kinų IP adresus. Antra vertus, šalies pareigūnai neatmeta galimybės, kad tai yra Š. Korėjos priedanga, kadangi pastaroji jau ne kartą buvo „prigauta“ pasinaudojant Kinijos kompiuteriniais resursais, taip maskuojant kibernetines atakas prieš pietų kaimyną. Šiuo metu oficialusis Seulas įsteigė komisiją, kuri išstudijuos atakose naudotą virusą ir žada imtis priemonių, kad panašių išpuolių nepasikartotų ateityje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (15)