Iranas telkia kibernetinę armiją, kurios taikiklyje atsidurs JAV  (3)

Ekspertai saugumo klausimais perspėjo JAV Kongresą, kad Iranas verbuoja kompiuterių specialistus ir telkia programišių armiją, kuri rengs išpuolius prieš Valstijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The Washington Times“, programišių taikiniu gali tapti vandens ir elektros tiekimo sistemos. Tai leidinys paskelbė remdamasis gautomis JAV specialistų ataskaitomis.

„Irano revoliucinės gvardijos nariai atvirai verbuoja hakerius į kiberarmiją, kuri vadovautųsi religiniais motyvais“, – teigia Frankas J.Cilluffo, George`o Washingtono universiteto Valstybės saugumo politikos instituto direktorius.

Jo turimais duomenimis, sukarinta organizacija „Basidžas“ jau gauna pinigus už darbą kibernetinėje erdvėje.

„Per pastaruosius 3-ejus metus Irano režimas išleido milžiniškas sumas tiek saugumui, tiek ir kenkimui kibernetinėje erdvėje“, – tvirtina JAV Užsienio politikos tarybos viceprezidentas Ilanas Bermanas.

Kaip gerai parengti Irano hakeriai? Vertinimai skirtingi, tačiau F J.Cilluffo aiškina, kad šiuo metu internete egzistuoja tai, ką būtų galima pavadinti kiberginklų turgumi, tereikia pinigų ir noro.

F J.Cilluffo pažymi, jog Libano „Hezbollah“ taip pat verbuoja kvalifikuotus hakerius. Jeigu Iranas svetimomis rankomis imsis kenkėjiškos veiklos internete, tai įrodyti bus beveik neįmanoma.

Leidinio pašnekovas įsitikinęs, kad atakos, pavyzdžiui prieš „Twitter“, gali tapti puikia psichologinio karo prieš amerikiečius priemone.

Tuo metu I.Bermanas atkreipia dėmesį, kad JAV tokiems išpuoliams rengtis nepradėjo, nes nejuto tokios grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)