Kritikai: kodėl „Galaxy S4“ yra geresnis už „iPhone5“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Adom 2013-03-27 17:15
Idomiai vyručiai diskutuojate, bet grįžtant prie temos. Šis straipsnis yra visiškai neprofesionalus, o juo labiau paskutinė frazė apie prakastą obuolį. Šališkai ir neprofesionaliai parašyta. Arba jeigu rašo, tegul pasirašo vardu pavarde, nes dabar susidaro įspūdis, kad technologijos.lt redakcijoje dirba susinervavę pykčio pilni Androidinio Samsungo gerbėjai, džiūgaudami trina rankom kad va "dabar jau tikrai įkandom iPhonui". Taip pat susidaro įspūdis apie Apple konkurentų nupirktą straipsnį. Žinoma, vartotojas visada išlošia, kai turi iš ko rinktis, tačiau man įdomu, ar notebook'o specifikacijos (esančios S4) yra būtinos telefonui ne vien pasimaivyti ir laimėti gigahercų ir gigabaitų karą prieš konkurentus, ar negeriau būtų optimizuoti softą ir taip aukštai išvystytai geležiai?
Arns 2013-03-27 17:48
Tai kad visi užkibo ant svarbiausio kabliuko, numesto pačioje pabaigoje. Jei būtų metę frazę "visi Iphone fanai, toliau nebūtina gilintis", efektas būtu tas pats. Samsung eilinį kartą savo stiliumi šaiposi, kad jie "nerdai", o obuoliniai - "fyfos". Beje, išsivysčiusi diskusija, ir šiaip patirtis tą patvirtina. Didžioji dalis Aplle gaminius renkasi pagal atsiliepimus, o ne pagal savo poreikius. Didžiajai daliai užtenka to kas duota, o kas nepridėta, nėra būtina...
EdvasP 2013-03-27 17:56
Aš manau, kad niekada nereikia prieštarauti spartos didinimui. Tiesiog nėra tikslo. Tegul aplenkia ne tik notebookus, bet ir laptopus. Ar gi tai negerai? Daiktas telpantis tavo kišenėje gali daugiau nei laptopas. Svajonė. Bet aišku softo optimizavimas labai svarbus dalykas. Kurį mes galėsim įvertinti vėliau. Reikia ar nereikia, tai čia jau kitas klausimas į kurį kiekvienas gali atsakyt skirtingai. Mano darbo telefonui reikia vientik geros baterijos, ir skambucio funkcijos, viskas. Daugiau nieko. O pačiam reikia daugiau. Nepamirškit, kad čia ne Nokia 3310 laikai. Didelis ekranas tai ne skaičiukus ir skaitmenis geriau įžiūrėti, o patogesniam vaizdinės medžiagos naudojimui ir labiausiai naršymui. Nei vienas dar nebuvo pasakęs, kad naršymas mažame ekrane yra daug patogesnis. Tik iPhone turėtojai dažniausiai sako, kad jiems pakanka ir tokio ekrano dydžio. Ką gi daugiau jie ir besakys. Yra tiek daug nuostabių įrenginių, nekalbu net apie Samsung, o viena bendro intereso grupė kaip užstrigus plokštelė vis kartoja iOS, iOS ir kaip jiems niekur nieko nereikia, nei NFC, nei ekrano, nei sPen, nei pultelio. Tai kam mokėt pustrečio gabalo už tai, kad nieko nereikia. Kam pirkt visokius 5 iPhonus, jeigu operacinė ir ant 3g geriau sukasi. Nu gerai, išvaizda, tada 4, visi sako gražiausias. Arba galų gale Nokia, jei Andridas vėžį varo, paprastesnę. O dabar prisiperka atseit gerų telefonų, vien už prekinį ženklą pakloja pusė sumos vien iš įsitikinimo, kad Apple technika geriausia. Sutinku dėl kompiuterijos visiškai. Netgi dėl iPad lyginant su kitom planšetėm, bet tik ne iPhone.
Paprastas_zmogus 2013-03-27 18:10
Galima pagalvoti, kad visos tos smulkmenos (kurias čia vardino) yra ESMINIS išmaniojo dalykas... Neva be SD kortelių, NFC ir kažkokio pieštuko telefone jau nieko nebelieka... O bendrai - o koks tamstai skirtumas, kas kiek moka? Iš kur toks noras kitus auklėti ir mokyti?
GM 2013-03-27 18:10
Tai čia jau google tai turi daryti, jei turėjai omeny Android OS. Ir šiaip milžinišką darbą google padarė su Androidu, turint omeny, kad jis naudojamas daugelyje įvairiausių firmų įrenginių, o ne viename, kaip iOS...
Crus 2013-03-27 18:47
Kazkada ir as buvau Nokia fanas ir paskutine nokia kuria turejau buvo N95. Turbut pirmasis smartfonas rageliu rinkoje, bet su juo turejau daug problemu. Vis kazkokie ekrano kontaktai nueidavo saibom. Trecia kart nebetaisiau kas del sios temos, tai paskutine matyta iPhone reklama per tv buvo: iPhone turi Shazam! ka cia bepridursi. Na, bet mano apsisprendima, pries puse metu renkantis telefona tarp iPhone4s ir S3, leme keiciama batareika ir iTunes. Net gi turbut iTunes viska nuleme. Pradzioj irgi abejojau del didelio ekrano, bet dabar kai pripratau man jis nera per didelis. Nesuvokiu kaip jum ten kas stringa tam androide, man per puse metu nebuvo pastriges telefonas nei karto. nors ir tu appsu prirasyta ir naudojamas kasdien. Rinkites tai kas jum patogu ar grazu. Nei viena, nei kita puse neitikins "pereiti" prie konkurento produkto, jei pirmasis jiem tiko ir patiko
Paprastas_zmogus 2013-03-27 18:54
http://www.youtube.com/watch?v=P3NSsVKcrnY Reklama, pasirodžiusi prieš 5 metus
Crus 2013-03-27 19:21
o as tau sakau, kad maciau vakar.. negi taip sunku suprasti? ir jie tikrai ne 3G reklamavo
andriulis 2013-03-27 21:10
Beje daugelis renkasi apple dėl didesnės išliekamosios vertės. Pvz šiandien nusiperku per skelbiu.lt iphona 5 naują, su garantijom, ir šiandien nusiperku naują s4. Pažiūrėsim kiek tie telefonai kainuos po metų ir kiek teks laukti pirkėjo iphonui ir kiek samsungui. Arba nusipirkus iphona iš omnitelio su dviejų metų sutartimi. Po dviejų metų už ipuodą gausi kur kas daugiau nei už bet kokį kitą telefoną. Tą daro ir vakariečiai, dėl to jie juos saugo, perka įdėklus ir t.t. Paskui ebay'ui pardavinėja.
EdvasP 2013-03-27 21:21
Mokyti ir auklėti aš nenoriu. Mano postas buvo pakankamai ironiškas, tik sunku tą ironiją perteikt klaviatūra. Iš esmės, man nesvarbu kas ką naudoja ir kas ką perka. Tiesiog esu prieš visus, kurie menkina kitus. Šiuo atveju, daugelis Apple gerbėjų vos tik pamato straipsnį apie Samsung, ateina visus apšviest, kas per daiktas ištikrųjų yra tas Samsungas, Androidas, ir kuo jie blogesni už iPhone. iOS svarbiausia, daugiau nieko nereikia. Beabejo, palygina kokį seną mažą androidą, antros kartos operacine sistema kažkada laikytą rankose ir pasakoja apie lagus visokius ir lūžinėjimus. Ir va dėl to s3 ar s4 yra blogai, nes softas blogiau optimizuotas. Ištikrųjų tai tas veikimas vienų ir kitų įrenginų yra panašus. Nėra kažkokio didelio žingsnio kurį žengus galima būtų patvirtinti, kad iOS tikrai geresnė. Nors yra tikrai gera. Beabejo lengva pritaikyti naujesnes versijas senesniems iPhonams, nes jų viso labo yra keli modeliai. Tuo tarpu Android įvairovė visi žinom kokia. O kas liečia naują įrenginį, tai abejoju, ar jau tas naujesnis iPhonas padarytų kažkokį tai įspūdį palyginus su s4. Jeigu žmonės nori ekranų 5 colių, tokius perka. Nereikia čia tų absurdiškų pasisakymų kaip kam ir ko reikia. NFC tai ar TV pultas, jeigu iPhone naudotojui tas nereikalinga, tai kokių velnių peikti ir sakyti, kad žmonės to nenaudoja, anoks čia privalumas. Dar niekas nepradėjo naudoti technologijos jai nepasirodžius. Buvo laikai kada įrodinėjau Nokios pranašumą, buvo laikai, kada užstojau iPhone, o dabar užstoju Samsung. Kas žino, gal vėliau kokia Motorola ar HTC taps lyderiais. Bet reikia pažiūrėti iš technologinės pusės. Viskas ką dabar siūlo Samsungas, yra daug geriau nei iPhone. Tai nėra geriau vienai ar kitai grupei, kurių poreikiai ir pomėgiai skirtingi. Bet žiūrint bendrai, lyginant visais aspektais, kaip įrenginys parduodamas visam pasauly kaip elektroninis prietaisas, savo sugebėjimais kol kas Samsung s4 yra lyderis. Kaip atsiras naujas iPhone, bus kita diskusija. Nors Nexus žada savo naują flagmaną, plius dar galaxy Note 3 pasirodys, net nežinau ar išvis turės kuo sudominti Apple su savo nauju telefonu be NUOSTABIOSIO iOS. Tie žmonės labai gerai išmano ko jiems reikia, bet prastai išmano ko reikia sėkmingam technologiniam protingo telefono vystimuisi. O lyderiai nuolat keičiasi. Anksčiau ar vėliau pats Samsungas norom nenorom atdiduos savo pozicijas inovatoriškiem gamintojam.
deivec 2013-03-27 21:54
Kitas privalumas – galimybė išplėsti telefono atmintį naudojantis 16 arba 32 Gb „MicroSD“ kortelėmis ir saugoti duomenis šiose kortelėse, o ne pačiame telefone. TIK NUTYLIMA KAD TEN GALI SAUGITU TIK DUOMENIS...JOKIU PROGRAMU NEIRASHYSI...NEROOTINES
deivec 2013-03-27 21:55
perki telefa beveik uz 2k litu....tai tau gaila remontui 500 lt ? jei nori gero daikto...tai pirk tanka..ilgam uzteks... ot mastymas
EdvasP 2013-03-27 21:57
Kad čia nėra ką nutylėt. Visiem ir taip aišku. Atrodytų, kad čia paslaptis didžiulė Telefono rootinimas užtrunka 5-10 min.
Evalda5 2013-03-28 00:00
Nusišnekat dėl root būtinybės, esu išsikėlęs BEVEIK visas naudojamas programėles į SD kortelę ir VISUS esančius telefone žaidimus (SGS III). Kai nežinai, bent kitų neklaidink. Ir tikrai man tam nereikėjo "nurootint"... O ir šiaip, esmė ne programėlėse, įdomu, ką jau tokio naudoja gerbiami išmandrėję vartotojai, kad 16GB yra mažai... Man nuotraukoms, prifilmuotai medžiagai (telefoną vairuodamas naudoju kaip videoregistratorių) nė nereikėtų SD kortelės, bet saugumo sumetimais viskas saugoma joje... Nė nežinau, kam mobiliame įrenginyje tokie atminties kiekiai... Juk ne akmens amžiuje esame - Dropbox, SkyDrive - yra iš ko rinktis, jei kelių MB ar net GB pritrūko.
EdvasP 2013-03-28 00:23
Nieko aš neklaidinu. Pasakiau kiek rootinimas užtrunka. Beje, kad būtų įmanoma perkelti ne beveik visas, o visas programėles į SD, reikia root. Jis reikalingas ne vien programėlėm keltis į SD. Čia tik pasirinkimas. O išmandrėję vartotojai ką nori tą ir kiša į savo įrenginį. Gal filmus, gal muziką, nuotraukas, serialus, dokumentus. Bet ką. Ar čia negerai, kad reikalui esant galima papildomai GB įsidėti?
HDi 2013-03-28 00:57
Jau buvau minėjęs ankščiau kažkurioj diskusijoj, pasikartosiu ir dabar, neina androido optimizuoti taip kaip jums atrodo, kad turėtų jis veikti, nes jis yra ne ką prasčiau optimizuotas nei iOS, WP8 ar dar kokia kita OS.
Dantee 2013-03-28 07:37
Čia kažkas kalbėjo, kad SD kortelė nereikalinga. Aišku dabar vėl eilinis apple fanų komentaras bus, kad "neįperki iPhone" ar kažkas panašaus. Imkim kainas: iPhone 5 16gb http://www.mobili.lt/lt/telefonai/apple ... white.html Kaina: 2490 Lt iPhone 5 32gb http://www.mobili.lt/lt/telefonai/apple ... white.html Kaina: 2990 Lt 16GB vietos kaina: ) kortelę, kuri pridės atminties papildomai prie jau turimų tarkim 16 ar 32 gigabaitų. http://www.mobili.lt/lt/aksesuarai/sandisk/811026.html 259Lt, tai beveik perpus pigiau negu 16 ar 32gb praplėtimas iPhone modelyje. Ir čia skaitot ne privalumu, ypač tada, kai nežnai ar tau reikės daugiau ar mažiau vietos. Čia jums akivaizdus apple permokos pavyzdys, kai mokat tiesiogiai už orą, juk be vietos skirtumo telefonai NIEKUO nesiskiria, techniškai nusileidžia android telefonams, bet pasak jūsų turi idealų telefoną su iOS, kuris neturi nei viena funkcija daugiau nei android telefonai. Bet čia yra beviltiška įkalti apple fanams.
kukulis 2013-03-28 07:54
Beda turbut tame, kad dauguma apple megeju yra tiesiog imbicilai ir kainu ar techniniu specifikaciju palyginimai jiem yra nesuprantami. Kalbant ne apie samsungo flagmanus, o absoliuciai, apie androidinius telefonus ir plancetes - vienas labai didelis ju privalumas yra galimybe rinktis asmeniskai tau geriausia varijanta, is keliu simtu siulomu irenginiu pagal kaina bei technines charakteristikas. Apple tuo tarpu siulo viena telefona ir viena plancete. Ir sako, kad jeigu aifone dingo rysys, tai tu durnas, nes nemoki telefono rankoj laikyt
Adom 2013-03-28 08:58
Kur girdėjai kad taip sakytų?
Dantee 2013-03-28 09:21
Adom, tai tu čia nelaidęs savo gerklės pasakyk kuo apple geresnis, be to, kad jums jis "gražesnis" ir "brangesnis" ir tuo yra geresnis? Apple turi VIENĄ modelį, pasirinkimo laisvės NETURI. Tu negali pasiimti iPhone su naujausiu procesorium, bet su 2mpix kamera, nes tau jos kaip ir nereikia ir atvirkščiai, būtent tai ką gali padaryt su android įrenginiais. Kokį "personalizavimą" duoda apple? JOKIO. Tu esi pririštas prie vieno įrenginio ir jo specifikacijų ir privalai mokėti pilną kainą net už tai ko nenaudosi ir tau net nereikia. Ir aš kitų nežeminu, tiesiog siūlau atsimerkti, jei dėl fasono perkat iPhone'us, tai pirkit ir antikvarinius žigulius, kurie irgi yra išskirtiniai (nors tas pats iPhone jau nieko išskirtinio nebeturi). Ir ką ten kalbi apie specifikacijas, audio video renderinimą? Tai tu man apskritai pasakyk KAM TAU PROCESORIUS, KURĮ DUODA APPLE? Neimk išvis, rinkis krizinę nokia su skambinimo ir sms rašymo funkcijomis ir nekišk tų iPhone'ų. Jei turiu daiktą, aš noriu, kad jis veiktų kuo sparčiau, jei neišnaudoji telefono visų galimybių, android duoda rinktis telefonus, kurie atitiks tavo lūkesčius, o ką duoda iPhone? Seną arba naują modelį... Kaip ir sakiau, Adom, esi tipiškas fan boy'us, užginčysi visus faktus, kad ir kas bebūtų. Šiuo metu Samsung s4 yra greitesnis už iPhone 5, kokie tavo argumentai prieš tai? Nėra? Tai ir diskutuoti nėra ką.