„Piratai” naikina lietuviškos programinės įrangos rinką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2013-03-29 08:20
idomus man ju skaiciavimai ? Jei vartotojas negaletu siustis, gal jis apsieitu be programos ir nepirktu jos... Paprasciausiai butu gaila pinigu, ar ju neturetu... Tai as asmeniskai esu valstybes siaubas, nes naudoju linux. Ir viska legalaus, bet nemokama...
MCblogiz 2013-03-29 08:28
Taip niekada nebus ir baikit juokinti su tokiais paskaičiavimais jie smarkiai prasilenkia su logika. Reikia mokėti prisitaikyti prie tokiso rinkos, o ne verkti į kampą atsistojus
- 2013-03-29 08:38
Gerai, klausimas - kodėl Fotonijos Anglonas kainuoja ~ 100 Lt, kai popierinis žodynas - ~25 Lt? Už search galimybę? Antra - taip jiems ir reikia, kai myli tik Windows'us. Kur multiplatforminis sprendimas? Vienas asmuo jiems parašė Angloną linuksams, jiems tik prekiaut juo tereikėjo pradėt, tačiau jie nesutiko. Kur logika? Nupirataus? Jau nupiratauti.Investicijos? Kokios? Copy-paste į CD sunku buvo?
cower 2013-03-29 08:49
As karts nuo karto savo kurtus filmukus linkomanijoje pats padalinu.... jei kiekvienas atsisiuntes po 1 centa sumoketų atspirktu patirtos islaidos(įgarsinimas, elektra), jei po 1 litą, galėčiau sukurti du tokius pat filmukus....
x149 2013-03-29 08:56
Keletas pirktu, bet daugumai manau tai butu neikandamas malonumas.
Smėlis 2013-03-29 09:02
O kur Ispell multiplatforminis palaikymas???
deimarun 2013-03-29 09:13
Pirmiausia tokios kompanijos kurios čia verkauja turi atsibusti iš komos, ir pamatyti realybe. Pasiūlykite "Anglona" už 20Lt ir baigsis visi piratavimai.Gi čia ne JAV..
Makashi 2013-03-29 09:24
Gražiai čia kabina makaronus o tiesa tokia, kad tie pinigai eitų tik į ir taip turtingų kūrėjų kišenes ir jie vietoj sidabrinių stalo įrankių pagaliau galėtų pirkti auksinius ir realiai naudos iš to jokios Ir dar galiu pridurti, jog Anglonas yra tik pasityčiojimas iš žmonių neišprusimo - mokėti 100lt už tai, kad nemoki atsidaryti Google Translate yra greičiau vagystė, nei sąžiningas verslas.
arab 2013-03-29 09:25
Kam isvis tas anglonas kai yra google translate ? Kam instaliuot papildomas programas ? Ir dar plius moket, kai gali gaut uz dyka. Nori gero vertimo, kreipies i vertimu biura.
Shinigami 2013-03-29 09:27
Jo, jo. Taip ir patikėjau, kad jei nuleis iki 20 Lt visi pradės pirkti.
sigitas69s 2013-03-29 09:29
Nesuprantu "tipo verslininku" kurie taip skaiciuoja ir manau kad jie mūsų komentru neskaitys. Na davė man draugelis tą Angloną, na ir kas? Spėkit kiek kartu aš jį panaudojau? Pora kartu nedaugiau ir tai tik susipažinimo su programa proga. Ir šis "verslininkas" juk neatims iš parsisiuntusiu skaičiaus 1 (manes), nes jam žymiai patogiau rėkti 10mln. litu nei kad 9 mln. 99900 Lt.
Arthuras 2013-03-29 09:35
Kam tas Anglonas, jei yra nemokamų alternatyvų? Tiek anglų - lietuvių, tiek anglų žodynų. Koks debilavotas turi būti, kad išmest 100lt?.. Tegul dar džiaugiasi, kad išvis kažkas aną naudoja...
w00xer 2013-03-29 09:46
Mokyklos laikais, kai internete nelabai buvo verteju (arba ju nezinojau) tai alkonas ir tildes zodynas ejo i trasa. Kol baigiau univera, nei vieno nei kito neisijungiau nei karto, del google transleitoriaus. Tai nemanau, kad cia reikia verkti del to zoryno piratinimo... Kai tiek daug nemokamu alternatyvu, kuriu uztenka eiliniam vartptojui, tai po 5lt max turetu ji stumdyti ir tiketis uzsidirbti is kiekio.
Fobus 2013-03-29 10:05
Šneki nesąmones. Jei nesupranti, kad parsisiuntimai nėra tolygu prarastoms pajomoms, nėra kas daugiau ir sakyti, kad įtikinčiau. Bet elementarios ekonomikos žinios (ar common sense šiuo atveju) teigia kitaip. Žinai kas yra pasiūlos ir paklausos kreivės? Ir kaip jos siejasi su produkto elastingumu? Piratauti yra nemokama (su niuansais). Vadinasi daug žmonių tai darys, nes jie nieko nepraranda, nesvarbu ilgai naudos tą produktą ar juo bus patenkinti. Jei jiems reiktų mokėti, atsiranda alternatyvi kaina: ką už už tuos 90 lt galėčiau kitą pirkti? Google translate ir vis dar turiu tuos 90 lt. Arba konkuruoju su kitais žodynais. Kodėl turėčiau pirkti angloną, o ne kitą (pvz Longman exams dictionary, kurį pirkau prieš 6 metus už 50 lt, cd ir popierinis kartu, su su pavyzdžiais, pratimais, sinonimų paieška, įgarsinimu, etc? ir daug pigesnis, ir daug kokybiškesnis)? Kodėl nereikia multiplatforminio sprendimio? Nes Fotonija suvokia, kad obuoliuko pirkėjai turi daugiau pinigų, galimai ir labiau išsilavinę, moka anlgų kalbą, ir pasauliniu mastu anglonas ne konkurentas. Tik vietinėje rinkoje dar galima rasti idiotų, kurie pirktų. Bet man svarbiau, kodėl tau ši tema tokia svarbi?
Creatium 2013-03-29 10:15
Buvo Windows 8 pigiai galimybė įsigyti. Pirko lietuviai, kaip niekada. Tas pats būtų ir su kitomis programomis, kurios yra labai reikalingos paprasto lietuvio kompiuteryje (Anglonas, aišku, kažin ar įeina į tą sąrašą).
aukselis 2013-03-29 10:24
: Anglų-lietuvių-anglų kalbų žodyno Anglonas® 1.0 versija Macintosh® kompiuteriams išleistas 2010 metais. Tai buvo nuspręsta daryti sulaukus nemažo Macintosh® kompiuterių gerbėjų laiškų su prašymais pritaikyti Windows® operacinėje sistemoje labai paplitusį „Fotonijos“ anglų-lietuvių kalbų žodyną ir Mac'ams. Programa skirta naudoti Apple® Inc. firmos Macintosh® kompiuteriuose su Intel®, PowerPC® G3 bei naujesniais procesoriais ir įdiegta Mac OS® X 10.4 Tiger® arba naujesne operacine sistema.
bullka 2013-03-29 10:27
Neskaičiau straipsnio. Bet pagal komentarus jau aišku, kad ten yra LT verslininkų pasibėdavojimai. Tad belieka pritarti išsakytoms mintims: - Nematau prasmės pirkti šį produktą namų naudojimui už 89Lt (ar kiek jis ten kainuoja). Nebent darbas/hobis/mokslai to reikalauja. Verslui gal ir normali kaina. Bet namų vartojimui - na per didelė ir tiek. - Tikrai pirkčiau, jei kainuotų max 19Lt ar tai 29Lt. - Jei verslininkai nori įsitikinti, ar pirktų už pigiau (kad ir 29Lt), tegu padaro akciją. Ir pajamų boost'as bus, ir rinkos tyrimas tuo pačiu. PS: Namie naudoju Google Translate.
faktas 2013-03-29 10:32
Tai jei tavo filmukai turėtų kokią nors komercinę vertę, tai nemokamai tikrai nedalintum. Dabar tiesiog bandai pasidaryti sau reklamą, o kai atsiras susidomėjimas, iškart užkelsi kainas.
teraxas 2013-03-29 10:49
Visų pirma, tai aš Anglono parduodamo ar nors kiek reklamuojamo - nesu matęs - kas taip tikisi uždirbt? Tarkim kaina 20-50 litų būtų ko gero teisingesnė, bet jei prekės niekas nemato ir negirdi - kas pirks? Antra, gal vis tik reiktų iš esmės permąstyti savo verslo modelį? PC rinka šiandien merdėja, kyla nišinių OS vartotojų skaičius. Nepalaikyti Linux, kai tą padaryti iš tiesų yra lengva - didelė klaida (na nebent jie žiopli ir rašė su kokia išskirtinai Windows naudojama kalba - tai senose lietuviškose IT įmonėse dažnai daroma kvailystė). Galų gale ir jų produktas neturi nieko, dėl ko aš jį pirkčiau. Anglų kalbą moku gerai, esant reikalui - internete nesunku rasti kokį žodyną. Tinka ir Google Translate. Bet kuriuo atveju Anglono nenaudočiau. Tas pats yra ir su daugeliu jaunesnių žmonių. Šitas verkšlenimas - tai verkimas, kad nemoka sukurti paklausaus produkto. Piratavimas čia niekuo dėtas.
BadAmigo 2013-03-29 11:01
Rašant apie piratavimą buvo pasirinktas pats blogiausias pavyzdys - "Anglonas", nes ši programa jau seniai mirusi idėjiškai (sorry). Taip, kažkada piratavimas ją tikriausiai žudė ("Angloną", "Alkoną", LED ir panašius) bet dabar juos pribaigė pasikeitę vartotojų įpročiai ir rinka. Dėl "Fotonijos" nuostolių šiais laikais kaltinti piratus tai tas pats, kas telegrafo juostelių gamintojai kaltintų "Lietuvos paštą" sąmokslu ir nuostoliais, nes jie nutraukė telegrafo paslaugų teikimą. Šitas spaudos pranešimas būtų labai tinkamas 2003 metais, bet dabar jis tik rodo kompanijos vadovų nesiorientavimą rinkoje ir jos aktualijų neigimą.