Sukurtas formą keičiantis telefonas (Video)  (0)

Karališkojo universiteto Kingstone (Kanada) „Human Media Lab“ laboratorijos darbuotojai sukūrė išmaniojo telefono „MorePhone“ prototipą, kuris gali informuoti savo šeimininką apie skambučius ir SMS žinutes keisdamas savo formą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MorePhone“ turi lankstų monochrominį elektroforetinį bendrovės „Plasti Logic“ ekraną. Vidinė telefono protipo dalis pagaminta naudojant specialų lydinį su vadinamuoju atminties efektu, kuris leidžia telefonui išsilenkti, taip pranešant apie vieną ar kitą įvykį nenaudojant skambučio ar vibracijos.

Šis telefonas gali visas išsilenkti arba tik kilstelėti vieną iš savo korpuso kampų. Taigi, vartotojas gali viršutinį kairįjį kampą, pavyzdžiui, priskirti pranešimams apie gautas SMS žinutes, o apatinį dešinįjį – apie gautus elektroninius laiškus.

Pasak Kanados specialistų, šiame prototipe demonstruojamos technologijos ateityje gali suteikti vartotojams naują sąveikos su buitine elektronika būdą. Prognozuojama kad į „MorePhone“ panašūs komerciniai telefonai rinkoje gali pasirodyti per artimiausius 5 – 10 metų.

Šiame vaizdo siužete galima pamatyti, kaip veikia „MorePhone“ telefono prototipas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)