„Microsoft“ atsisakė „iPhone“ idėjos prieš 20 metų?  (9)

Buvęs kompanijos „Microsoft“ techninis direktorius Nathanas Myhrvoldas žurnalui „Men's Journal“ papasakojo, kad dar 1991 metais bandė įtikinti kompaniją išleisti mobilųjį telefoną, analogišką šiandieniniam „iPhone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji dalis Myhrvoldo darbo buvo susijusi su mokslinių prognozių rengimu, pagal kurias jis turėjo tiksliai apibūdinti, kaip galėtų atrodyti tikėtina kompiuterinių sistemų ateitis, kurią „Microsoft“ galėtų išnaudoti saviems tikslams. Dar 1995 metais Myhrvoldas kartu su tuometiniu kompanijos vadovu Billu Gates’u išleido minėtomis prognozėmis paremtą bestselerį „The Road Ahead“. Ateities spėjimai pasirodė esą itin patikimi. Pavyzdžiui, 1991 metais Myhrvoldas numatė „iPhone“ įrenginį atitinkančio gaminio atsiradimą, iki mažiausių jo funkcionalumo detalių, įskaitant „skaitmeninę piniginę“, telefoną, dienotvarkės valdymo programą, užrašinę, kontaktų knygutę ir, žinoma, muzikos įrašų ir knygų biblioteką.

Myhrvoldas tikino kompanijos vadovus, kad įrenginys bus santykinai pigus: nuo 400 iki 1000 dolerių, tačiau „Microsoft“ vadovybė nusprendė atmesti jos nuomone finansiniu požiūriu rizikingą projektą. „Microsoft“ viduje visada labai stipriai buvo proteguojama „Windows“ operacinė sistema ir „Office“ biuro programų paketas, todėl iš kiekvieno naujo projekto buvo reikalaujama, kad jis atitiktų „Windows“ infrastruktūrą, ir tai, kaip jame veiks biuro programų paketas. Dėl tos pačios priežasties nebuvo realizuotas perspektyvus planšetinio kompiuterio „Courier“ projektas. „Žinoma, tai [idėjos atmetimas] buvo geriau, nei neteisinga prognozė“, – sako Myhrvoldas žurnalistams. „Sėdėti rankas sudėjus ir visą laiką gailėtis nėra įdomu. Tačiau „Microsoft“ išties galėjo imtis šios idėjos. Vienas didingiausių dalykų, kuriuos itin gerai gebėjo daryti „Apple“ kartu su Jobsu, buvo drąsa imtis laba išskirtinių idėjų“, – priduria specialistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (9)