Eric Schmidt: Google Glass kritikai bijo pokyčių, tačiau visuomenė pripras  (14)

Google Glass yra gana įdomus Android nešiojamo kompiuterio su papildyta realybe projektas. Pastarasis produktas jau prieinamas įvairaus pobūdžio kūrėjams, tačiau iki serijinių modelių pasirodymo dar liko nemažai laiko. Daugelis išreiškė abejones, jog panašus įrenginys, kuris leidžia nežinant bet kuriuo momentu filmuoti viską, kas vyksta aplinkui ir visa tai iš karto publikuoti internete, gali pažeisti asmens teisę į privatų gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google direktorių valdybos pirmininkas Eric Schmidt savo pasirodyme prieš Harvardo universiteto studentus paragino neteisti Google Glass iš anksto, ir leisti kūrėjams iš viso pasaulio pateikti savo programinius sprendimus, kurie galėtų pasiūlyti daugybę įdomių ir naudingų funkcijų, išnaudojančių būsimų akinių galimybes.

„Mūsų tikslas – padaryti pasaulį geresnį. Mes įsiklausysime į kritiką, tačiau pastaroji dažnai skamba iš tų žmonių, kurie tiesiog bijo pokyčių arba kol kas nesupranta, o visuomenė prie tokių įrenginių pripras“, – pabrėžė jis. Žinoma, būtų keista girdėti priešingus pasisakymus ir kompanijos direktorių valdybos pirmininko.

„Visuomenė pripras prie naujų dalykų, ir dėvimi kompiuteriai – visai apčiuopiama realybė, o Glass – tik vienas iš pavyzdžių. Turi atsirasti bendros taisyklės, kaip panašius įrenginius naudoti. Tam reikalui tiesiog turėtų užtekti paprasčiausio etiketo – kas galima, o kas – ne. Žinoma, yra aplinkybių ir vietų, kuriuose Google Glass neturi būti naudojamas“, – pridūrė E. Schmidtas.

Beje, kompanija Google, jo teigimu, nesiruošia suteikti Glass maksimaliai atviros platformos statuso – kompanija atidžiai seks, kas gauna oficialią prieigą prie įrenginio ir kokios programos bus jam prieinamos – tai smarkiai skirsis nuo to, kokios politikos laikomasi Android atvžvilgiu. „Antra vertus, man nepatinka per ankstyvas taisyklių kūrimas, kai daugiausia remiamasi baimėmis – man arčiau širdies, kai užtenka supratimo, kas leidžiama, o kas – ne“, – teigė Ericas Schmidtas.

Įdomu tai, kad kalbėdamas apie skraidančius robotizuotus lėktuvus (tokius jau seniai naudoja JAV armija bei kitų šalių ginkluotosios pajėgos), Ericas Schmidtas teigė, jog čia paprastų etiketo taisyklių neužtenka, kadangi šie įrenginiai turėtų būti uždrausti kaip pažeidžiantys teisę į privatų gyvenimą bei didinantys teroristinių aktų tikimybę.

Taip pat Google valdybos pirmininkas patikino, kad Glass ant nosies „tupi“ ypač patogiai, o labiausiai jam patiko balso atpažinimo funkcija. „Mane labiausiai sužavėjo tai, kad jūs galite su jais kalbėtis. Jūs pasakote: „Google Glass“, o jis atsako: „Sveiki“. Iš savo patirties jis gali paminėti, kad Glass yra tikrai įspūdingas įrenginys.

Priminsime, kad Google Glass yra vienas progresyviausių kompanijos projektų. Dabartinė versija, skirta kūrėjams, labiau primena 2011 metų išmanųjį telefoną: akiniuose įdiegtas 2 branduolių Texas Instruments OMAP 4430 procesorius, 1 GB operatyvios atminties, 16 GB duomenų kaupiklis, 5 MP kamera, palaikomi Wi-Fi 802.11g ir Bluetooth standartai, įdiegtas aukštos raiškos ekranas. Šiuo metu papildytos realybės akiniai veikia su modifikuota operacine sistema Android 4.0.4. Antra vertus, autonominio darbo laikas kol kas nėra toks jau ilgas: filmuoti su Google Glass galima vos apie pusvalandį.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (14)