Android yra naujieji Windows, tik virusų pasaulyje  (2)

Įvairiausių operacinei sistemai Android skirtų virusų, Trojos arklių ir panašių kenkėjų įvairovė bei gausa auga verčiančiais susirūpinti tempais. Tai sukuria aplinką, kurioje Windows vartotojai gyvena jau ilgiau nei dešimtmetį, teigia naujausia kompanijos F-Secure ataskaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomių saugumo sprendimus kuriančios kompanijos F-Secure ataskaita, kuri apima 2013 metų sausio – kovo mėnesių laikotarpį, rodo, kad Android kenkėjų kūrimu užsiima vis daugiau kibernetinių nusikaltėlių. „Tai tampa didelį nerimą keliančia tendencija“, – sakoma ataskaitoje. „Android kenkėjų ekosistema auga tokiais tempais, kuriuos buvo galima stebėti Windows spartaus augimo laikais, kai atsirasdavo ne tik pavienė kenkėjiška programinė įranga, tačiau ištisi jų tinklai su visame pasaulyje išdėstytais valdymo centrais“. Per 2012 metus mobilių kenkėjų šeimų ir jų variantų skaičius padidėjo daugiau nei 150% – nuo 61 iki 149. Iš jų 136 buvo parašytos specialiai operacinei sistemai Android, dar 13 teko „antikinei“ mobiliai programinei platformai Symbian. Ekspertai taip pat pažymėjo ir tai, kad per minėtą laikotarpį nebuvo pastebėta jokių kenkėjų, kurie būtų nutaikyti Apple iOS, BlackBerry ar Windows Phone platformas.

F-Secure ekspertai pažymi, jog būtina didelį dėmesį skirti mobilių platformų apsaugai, kaip tai daroma Windows asmeninių kompiuterių atveju. Spartus Android ekosistemos augimas pritrauks vis daugiau hakerių ir kibernetinių nusikaltėlių dėmesio, kurie kurs specialiai adaptuotą programinę įrangą ir taip bandys pasisavinti ne tik privačią vartotojų/institucijų informaciją, bet ir gauti iš to finansinės naudos.

„Kadangi labai daug technikų yra išbandyta su Windows platforma, kenkėjų autoriai visa tai bandys panaudoti ir su Android“, – teigia tyrimo autoriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (2)