Kinijos policija treniruojasi, žaisdama Counter-Strike  (32)

Kinijos liaudies ginkluota policija (KLGP), kurią šiuo metu sudaro apie 800 000 žmonių, savo narių įgūdžius treniruoja, pasitelkdama gerai žinomus kompiuterinius žaidimus, praneša portalas Kotaku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad būtų suteikti būtini tarnybai įgūdžiai, o taip pat pakelta kovinė dvasia, Kinijos policija pasitelkė pirmo asmens šaudykles, strategijas, kovinius, arkadinius ir daugelio žaidėjų režimą palaikančius žaidimus. Populiariausiu projektu, kaip teigiama, yra Counter-Strike. Antras pagal populiarumą tarp karinės policijos pareigūnų žaidimas – pirmojo asmens šaudyklė „The Glorious Mission“, kuri buvo specialiai sukurta vietos policijos programuotojų.

Kinijos karo policijos atstovų teigimu, tokios treniruotės padeda gerinti ne tik refleksus, bet ir regėjimą. Žaisdami „offline“ ir „online“ režimuose, policininkai tampa pastabesni, išmoksta greičiau adaptuotis prie aplinkos, bendrai veikti su savo kolegomis.

Reikia pažymėti, jog kompiuterinių žaidimų naudojimas nėra naujas dalykas – analogiškas priemones taiko JAV armija (sausumos pajėgos naudoja ArmA kūrėjų Bohemia Interactive sukurtą simuliatorių, tuo tarpu jūrų laivynas užsakė simuliatorių su Cry Engine 3), taip pat kitų šalių ginkluotosios pajėgos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (32)