Microsoft siūlo palydėti „į pensiją“ Windows XP  (12)

Jei kas nors ir praleido šią balandžio mėnesio naujieną, korporacija Microsoft oficialiai dar kartą priminė, jog nuo 2014 metų balandžio 8 d. ji nutrauks operacinės sistemos Windows XP palaikymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos nelaimei, vartotojai, gavę nemažą smūgį su Windows Vista, iki šiol labai nenoriai atsisveikina su Windows XP – dar šių metų birželio mėnesį kompiuterių su šia operacine sistema dalis sudarė 37,17%, tuo tarpu pirmoje vietoje esanti Windows 7 užėmė 44,37%, o Windows 8 apskritai siekė vos 5,10%.

Vartotojus suprasti nesunku: kam keisti sėkmingai veikiančią operacinę sistemą ir rinktis „tamsų arkliuką“ su neįprasta vartotojo sąsaja ir silpnu pritaikymui darbui su stacionariais kompiuteriais? Aišku, galima suprasti ir programinės įrangos gigantą: šių metų pabaigoje išvysime Windows 8.1, o vartotojai vis nedžiūgauja dėl Windows 8!

Windows 7 vartotojai taip pat labai nenoriai užleidžia savo pozicijas, tačiau ši operacinė sistema bent jau eina koja kojon su technologijų progresu, tuo tarpu Windows XP užstrigo kažkur „viduramžiuose“.

Tam, kad „konservatoriai“ ir abejojantys būtų paskatinti pereiti prie Windows 8, buvo nupieštas puikus plakatas, kuriame parodyti visi naujausios operacinės sistemos privalumai. Įdomu, ar tai padės vartotojams greičiau suprasti Windows XP trūkumus bei pereiti prie pažangesnės Windows 8?

 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: