Samsung pagauta sukčiaujant: Galaxy S4 lėtesnis, nei rodo testai  (7)

Asmeninių kompiuterių rinkoje jau buvo atvejų, kai kompanijos buvo „pagautos už rankos“, kadangi specialiai optimizuodavo savo produktus, kad šie būtų kuo greitesni įvairiuose testuose. Vis tik Samsung tapo pirmąja, kuri tokia galimybe piktnaudžiauja išmaniųjų telefonų rinkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-08-02 Samsung pagauta sukčiaujant: Galaxy S4 lėtesnis, nei rodo testai  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galaxy S4 rasti kodai, kurie „paturbina“ komponentus iki maksimalių ribų, kad būtų pademonstruoti kuo aukštesni rezultatai prieš konkurentus.

Puslapis AnandTech tokių manipuliacijų faktus aptiko modelyje Galaxy S4 (GT-i9500), kuris turi procesorių Exynos 5 Octa. Atrastas kodas padidina grafinio procesoriaus PowerVR SGX544MP3 dažnį nuo 480 MHz iki neįprastų 532 MHz, ir tai daro populiariuose testuose (pavyzdžiui, AnTuTu ir GLBenchmark 2.5.1). 10.8% dažnio padidėjimas leido pasiekti apie 14% didesnių spartos rodiklių. Pastebėta, kad net ir reikliausiuose žaidimuose bei aplikacijose tokių dirbtinai aukštų dažnių CPU ir GPU nepasiekdavo.

Paslėpti procesoriaus kodų profiliai leisdavo pademonstruoti aukštesnius rezultatus testuose Linpack, Quadrant ir GLBenchmark 2.5.1. Jei tik sistema užfiksuoja, kad testas paleidžiamas, iš karto aktyvuojami visi galingiausi Cortex-A15 branduoliai (Exynos 5 Octa atveju) arba visi keturi branduoliai (Snapdragon 600 atveju). Tai visiškai neatitinka realijų, kurios stebimos žaidimuose, kuriuose kai kurie procesoriaus branduoliai „ilsisi“ arba dirba ne pilnu pajėgumu.

Tokiu būdu, Galaxy S4 spartos rezultatai gali būti apgaulingi, lyginant su konkurentų išmaniaisiais telefonais populiariuose testuose. Realiuose žaidimuose gali atsitikti taip, kad su kitų kompanijų mobiliais įrenginiais žaidimas veiks sklandžiau, be vizualiai pastebimų stabdymų, nei su Samsung flagmanu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (7)