Didžiojoje Britanijoje holograma pakeitė registratorę (Video)  (3)

Susipažinkite su Shanice, nauja registratore Brento miesto tarybos rotušėje. Ji atrodo labai maloni, kai šypsosi stovėdama už registratūros, tačiau priėjus arčiau galima pastebėti, kad ji yra tiesiog holograma, rašo metro.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miesto valdžia išleido 12 tūkstančių svarų. Jie tikisi, kad ši technologija leis rotušės svečus nukreipti į reikiamą pastato vietą ir suteiks informacijos apie reikiamus dokumentus. Tačiau tokia technologija gali būti greitai nusivilta, nes ji gali atsakyti tik į ribotą skaičių klausimų.

Miesto taryba teigia, kad jie sutaupys 17 tūkstančių svarų lyginant su tuo, kiek reikėtų išleisti, jei registratore dirbtų žmogus. Tačiau atsiranda nemažai kritikų, kurie nepalaiko tokios idėjos.

„Tai yra labai brangus būdas spręsti problemą. Shanice negali atsakyti į kai kuriuos elementarius klausimus, kadangi ji turi mažai atsakymų variantų. Tikiuosi, kad ji sugeba atsakyti į vieną iš dažniausių klausimų, kur yra tualetas?“, - teigė tarybos opocijoje esanti, Liberalų Demokratų atstovė Alison Hopkins.

Tarybos svečiai liečiamajame ekrane turi pasirinkti priežastį dėl ko jie atėjo. Tuomet holograma duoda nurodymus, kur jiems reikia kreiptis dėl jiems rūpimo klausimo ir nurodo, kur jiems eiti.

Nors tokia technologija jau yra kai kuriuose oro uostose, manoma, kad tai pirmas kartas, kai hologramą yra bandoma pritaikyti miesto taryboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (3)