Indija pabūgo JAV žvalgybos apimčių: valstybės tarnautojams planuojama uždrausti naudotis GMail  (10)

Indijos technologijų ir ryšių ministerija oficialiai pranešė, jog šalies vyriausybė ketina išsiuntinėti valstybės tarnautojams naujas taisykles, kuriomis būtų draudžiama naudotis tarnybomis, jei jos informaciją saugo JAV serveriuose. Visa tai susiję su skandalu, kai buvo atskleista NSA vykdoma visuotinė interneto vartotojų sekimo programa PRISM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks Indijos vyriausybės sprendimas gana smarkiai smogtų Google elektroninio pašto tarnybai GMail, kuriai paskutiniu metu yra reiškiama ypač daug pretenzijų. Tiesa, dėl to iš dalies kalta ir korporacija Google, kuri gana lengvai interpretuoja savo vartotojų privatumą. Kaip alternatyvą Indijos valdžios institucijos naudos el. pašto tarnybas, kurias valdo Indijos Nacionalinis informatikos centras.

Šiuo metu Indijos vyriausybėje dirba apie 500 000 žmonių, ir daugelis iš jų naudojasi būtent Google GMail, kaip savo pagrindine el. pašto tarnyba. Bent jau po PRISM atskleidimo paaiškėjo, kad Google paštu naudojasi aštuoni aukščiausio lygio Indijos valdininkai.

Beje, nacionaline Indijos el. pašto sistema valstybės tarnautojai galėjo naudotis ir anksčiau, tačiau dėl nustatymų sunkumų ir kitų niuansų buvo pasirenkamas Gmail, Yahoo Mail ir kitos tarnybos. Vis tik Indijos vyriausybė tikisi, kad naujos taisyklės padės išspręsti esamas problemas. Kartu „vienu šūviu bus nušautas ir antras zuikis“: įpratinus naudoti Indijos Nacionalinio informatikos centro el. pašto tarnybą, būtų galima geriau kovoti su korupcija.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (10)