IFA 2013: Samsung pademonstravo „išmanųjį“ laikrodį Galaxy Gear (Video)  (8)

Po kelių mėnesių gandų ir laukimo kompanija Samsung pagaliau pristatė savo „išmanųjį“ laikrodį Galaxy Gear. Ar galės jie tapti būtent ta dėvimų kompiuterių kategorija, kuri leis kalbėti apie eilinę revoliuciją mobilių produktų rinkoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių reikėtų pažymėti, kad ne tik Samsung yra protingi žmonės: „išmaniuosius“ laikrodžius su panašiu funkcionalumu gamina visa eilė didelių ir mažų kompanijų. Taigi kuo Galaxy Gear yra geresni už savo konkurentus?

Dauguma apžvalgininkų sutinka, jog skirtumų beveik nėra. Korėjiečių laikrodis panašus labiau ir nedidelį išmanųjį telefoną, kuris tvirtinamas ant riešo. Jis turi AMOLED ekraną, kurio raiška sudaro 320 x 320 taškų. Ekrano įstrižainė – 1,63“. Kamera įdiegta į dirželį, tuo tarpu pats laikrodis turi keletą mygtukų.

Funkcionalumas išduoda, kad tai yra išmaniojo telefono priedas, kuris bendrauja su mobiliu įrenginiu per Bluetooth sąsają. Kadangi Samsung – didelė korporacija, laikrodis palaiko daugybę aplikacijų, taigi skųstis dėl programinės įrangos trūkumo greičiausiai neteks.

Žurnalistai, kurie turėjo progos gyvai susipažinti su Galaxy Gear, pažymi, jog „išmaniojo“ laikrodžio produktyvumo lygis šiek tiek nuvilia. Be to, baterijos talpa neleidžia laikrodžiui dirbti tiek ilgai, kiek norėtųsi – jau po paros jį tenka jungti prie elektros lizdo. Galų gale, esant $299 rekomenduojamai kainai, šio „išmaniojo“ laikrodžio ateitis tikrai nėra šviesi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (8)