Ar „Android“ būtų išgelbėjęs „Nokia“? Netrukus tai žadama patikrinti  (20)

Ne visi liko patenkinti tuo, kad „Microsoft“ įsigijo „Nokia“. Matyt tai reikš ir vos prieš kelis metus garsaus prekės ženklo mirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrauja nuomonė, kad tokią baigtį lėmė išmaniųjų telefonų su „Windows Phone“ operacine sistema sėkmės stoka bei klaidingas „Nokia“ pasirinkimas.

Matyt viena iš priežasčių, kodėl pasirinkimas teko „Microsoft“ pasiūlytai „Windows Phone“, buvo ta, kad „Nokia“ nenorėjo sekti HTC pavyzdžiu - gaminti gerus telefonus, tačiau likti „Samsung“ šešėlyje. „Nokia“ nutarė pastatyti ant „Windows Phone“, tikėdamasi tapti viena iš rinkos lyderių, tačiau neįvertino, kad ši operacinė sistema pati jau buvo užtemdyta iOS ir „Android“.

Dabar belieka tik spėlioti, ar būtų „Nokia“ sugebėjusi išlikti, jei būtų pasirinkusi „Android“ platformą. 

Tačiau atsakymą gal ir gausime, tik netiesioginį – tą pačią dieną, kai „Microsoft“ nusipirko „Nokia“, vienas iš buvusių „Nokia“ darbuotojų įkūrė įmonę, pavadinta „Newkia“. Jis neslepia, kad ketina pervilioti talentus iš „Nokia“, kurie naujojoje kompanijoje kurtų išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema. 

Tai Tomas Ziliacus (Thomas Zilliacus), 15 metų išdirbęs „Nokijoje“, teigiantis, kad „Nokia“ likimas rodo visišką Stepheno Elopo, tapusio „Nokia“ vadovu prieš porą metų ir pasirinkusio „Windows Phone“ kaip pagrindinę platformą, ir „Microsoft“ strategijos žlugimą. Beje, Tomas Ziliacus jau prieš metus mėgino išpirkti „Nokia“, tačiau jam nepavyko pritraukti pakankamai finansuotojų. 

Tomas Ziliacus teigia: „Sukūrėme „Newkia“ tą pačią dieną, kai „Nokia“ pardavė savo išmaniųjų telefonų verslą „Microsoft“. Būtent tą dieną „Nokia“ Suomijoje mirė, tačiau atgimė kaip „Newkia“. Žinau, kad yra nemažai „Nokia“ darbuotojų, kurie dega nekantrumu kurti „Android“ telefonus, ir jie tikriausiai prisijungs prie mūsų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(8)
(0)
(0)

Komentarai (20)