„Android“ OS didina rekordus: 1.5 milijono aktyvavimų per dieną, per 50 mlrd. atsisiuntimų  (5)

Praėjusios savaitės pabaigoje interneto giganto „Google“ įkūrėjas ir dabartinis vadovaujantysis darbuotojas Larry Page‘as pranešė, jog jo kompanijos mobilioji operacinė sistema „Android“ ir su ja susijusi parduotuve „Play Store“ pasiekė dvi naujas gaires, kurios išties gana įspūdingos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prakalbus apie „Android“ ir įrenginius, kompanija kiek anksčiau yra pareiškusi, jog išviso yra parduota virš 900 milijonų šia operacine sistema paremtų įrenginių, nors pirmasis „Android“ įrenginys pasirodė vos prieš penkerius metus. Prisiminta, kad prieš beveik metus, praėjusių metų rugsėjo mėnesį, kiekvieną dieną buvo aktyvuojama 1.3 milijono įrenginių. Dabar skaičius išaugo iki 1.5 milijono.

Didėjant įrenginių skaičiui nenuostabu, jog auga ir oficiali „Google Play“ parduotuvė. Prieš beveik metus, tą patį rugsėjį, kurį minėjome, buvo atsisiųsta 25 milijardai programų vienetų. Pasak L. Page‘o, šis skaičius jau peržengė 50 milijardų ribą. „Google“ netrukus tikisi aplenki savo didžiausio konkurento „Apple“ programų parduotuvę „App Store“, taip praktiškai padėdama tašką bendroje kovoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: