Švediška beprotybė: „Koenigsegg One:1“ iki 400 km/val. įsibėgės per 20 sekundžių  (0)

Maksimalaus greičio rekordų siekusios bei pasiekusios „Bugatti“ kompanijos vardas Guinnesso rekordų knygos puslapių ilgai nemargins. Juos iš ten išspirs „Koenigsegg“ – pakankamai jauna, vos 100 automobilių per dešimt metų pagaminanti, tačiau be galo entuziastinga ir ambicinga Švedijos kompanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų pabaigoje internete pasirodė kompiuteriu sugeneruotas „Koenigsegg One:1“ maketas. „Bloomberg Businessweek“ leidiniui kompanijos vadovas Christianas von Koenigseggas atskleidė šiek tiek įdomesnių detalių apie šį superautomobilį.

Visų pirmiausia reikėtų paaiškinti mašinos pavadinimą – ką tiksliai reiškia „One:1“, arba išvertus į lietuvių kalbą – „vienas prie vieno“. Tai reiškia, kad 1400 kg sveriantis automobilis turės 1400 AG variklį – 1 kilogramui atiteks 1 arklio galia. Negana to, čia nurodytas svoris nėra visiškai tuščio automobilio, o įskaičiuojant ir visus reikiamus skysčius, alyvą bei degalus. Švedai nepamiršo ir vairuotojo – jo svoris (nežinia, kokį parametrą jie tam tiksliai pasirinko) taip pat įskaičiuotas į 1400 kg masę.

Pono Christiano teigimu, „One:1“ bus pats greičiausias „Koenigsegg“ automobilis – maksimalus jo greitis sieks apie 450 km/h. Visgi, pats kompanijos vadovas akcentuoja, kad tokiam sprintui tinkančios vietos reikėtų paieškoti su žiburiu.

Tačiau ant „Agera“ pagrindo kuriamas modelis taps ne tik greičiausiu superautomobiliu, bet ir greičiausiai įsibėgėjančiu. Teigiama, kad šis automobilis pagerins 0-200, 0-300 bei 0-400 km/h rekordus. Nesvarbu, ar tai skamba juokingai, ar ne, tačiau pastarąją užduotį (iš vietos įsibėgėti iki 400 km/h) „Koenigsegg One:1“ įveiks per 20 sekundžių – maždaug du kartus greičiau nei „Bugatti Veyron“.

Christianas von Koenigseggas pridūrė, kad pirmasis toks egzempliorius turėtų pasirodyti jau kitų metų pabaigoje. Šių automobilių kaina bus gerokai aukštesnė nei įprastų „Agera S“, tačiau švedas akcentuoja, jog visi šeši „One:1“ jau yra parduoti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)