Merginų mokykla: užduotis – iš vyrų perimti programavimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Liolikas 2013-10-07 09:38
Sveikinu, tikrai daug merginų ir moterų mąsto kūrybiškai, struktūriškai, tvarkingai dėlioja faktus ir iš jų daro reikiamas išvadas. Nėra jokių priežasčių vengti sunkios, bet pakankamai įdomios programuotojo(-s) profesijos. Mane stebina tik vienas paskutinių sakinių: "Kadangi vaikinų IT srityje yra daugiau, tai mes nusprendėme į jų būrį integruoti merginas“, - kodėl kursus nusprendė rengti be vaikinų pasakojo jų organizatorė." Ar neatrodo, kad integracijos kursai turėtų būti "realioje" aplinkoje, t.y. tokioje, kur yra ir vaikinų programuotojų?.. Dabar tai ne integracija, o programavimo kursai, kur dalyviai diskriminuojami pagal lytį. Dar kartą sėkmės merginoms programuotojoms!
Deviltry 2013-10-07 10:49
Kam mokyti Ruby on Rails, jeigu kažką rimto pradėjus vis tiek ant Java peršokti reikės, nes eilinė interpretuojama kalba tetinka savo blogui.
infoguru 2013-10-07 11:30
Papezi bet tik papezėti. Čia kalba ne apie profesionalias programuotojas o apie pradedančiąsias. O pradedančiąjam interpretuojama kalba pats tas, nes rezultatą matai iš karto - be jokių kompiliacijų linkinimų ir pan. Gal joms assemblerį ar C++ iš karto reikėjo duoti? Pramoks paprastu dalykus tuomet ir kitos kalbos nebus baisios. Pats pvz. "Blenderiui" - 3D modeliavimo ir animacijos programai įskiepius kombinuotai su Pytonu ir C/C++ rašau. Ir ką? Puikiai sukasi. Kiekvienai kalbai savo vieta taip sakant.
Deviltry 2013-10-07 12:21
Tai taip taip, tu apie C++, assembler, kai mano poste tik Java parašyta. Java va online irgi gali rezultatą iškart matyti: http://www.compileonline.com/compile_java_online.php Ir ką kad tavo pythonas sukasi kažkokiame Blendery? Kalba apie web development. Kas čia peza iš mūsų? :) Tarkim turiu 2,1 GHZ 1,75 GB RAM Win 2012 R2 serverį. Įdomu buvo pažiūrėti kuom tie Apple hipsteriai tą RoR drožia. Pabandžiau pusę projektėlio paportinti, pažiūrėjus performance, proporcingai paskaičiavus - pakeitus visas ASP.NET MVC / WCF programas Rubiu, serverio CPU apkrova ~85%. Kas reikštų upgradinti serverį. Be abejo, IIS 8.5 - ne pats geriausias variantas hostinti RoR, bet IIS jau nebe 5 ar 6 versija, tikrai nėra blogas daiktas. Džiaugiasi tais savo Ruby on Rails startupai, tik nežlunga - iškart prie Java eina. :) Kaip ir sakiau - savo namų blogui tinka, kažką rimčiau - Java, .NET.
ZmogZ 2013-10-07 12:43
Potencialus suklupimas jau pirmame žingsnyje: "...atėjo ne tik dėl noro išbandyti kažką naujo, bet ir dėl to, kad jie buvo skirti būtent moteriškai kompanijai." O dėl kalbos tai geriausias pasirinkimas pradedantiesiems yra Javascript: naršyklė yra, teksto editorius yra ir net jeigu nedirbtų jau praktiškai pritaikoma, visokioms idiotiškoms "apsaugoms" pašalinti tinklalapiuose.
Deviltry 2013-10-07 12:45
Vo vo, dar geresnė idėja. F12 paspaudi ir važiuoji. :)
infoguru 2013-10-07 13:06
Jei normalesnes knygas nei "IIS Žaliems" ar ".NET Žaliems" laisvalaikiu paskaitytum žinotum, kad tas pats Pythonas eina web developinimui ir kas tas "Blenderis" žinotum, bet ne apie tai kalba buvo. Kalba buvo apie tai kad interpretuojamos kalbos patogiau pradedančiąjam ir čia kolega kaip tik JavaScript paminėjo kurią ir pats pripažįsti kaip vieną iš gerų alternatyvų.
Deviltry 2013-10-07 13:14
Viskas, ką pasakiau apie RoR, taikoma ir Django, išskyrus hipsterius su macbookais. Bet vėlgi, prie ko čia Blender su python pluginais ir web developmentas? Pezaliuks. JavaScript - gera alternatyva, nes su ja didelio web projekto nekursi (bar niche stuff w/ node.js) ir naudosi UI (na, nebent TypeScript ar, neduok Die, CoffeeScript transpaileriu pakeisi), kur greitis JS pakankamas. Kaip ir sakiau - RoR, Django gerai savo namų blogui sukurti.
immortallt 2013-10-07 13:24
Diskriminacija! Nu bent jau taip šauktų, jei būtų orientuota tik į vyrus. Net darbo skelbimą jei parašai, kad ieškai "vairuotojo", jau būna susilauki įspėjimo. O dar geriau, parašai "ieškoma siuvėja", tai baudom grasinasi irgi jau, nors kai liepi atvesti bent vieną vyrą, kuris norėtų dirbti siuvėju, tada užsikiša, nes tiesiog jų nėra. O jei atsirastų, bet kuri siuvykla mielai priimtų.
ZmogZ 2013-10-07 14:15
Aš irgi iš pradžių taip pagalvojau, bet "iš vyrų perimti" reiškia, kad tiesiog mokys vyrai (kaip mokinys perima amatą iš amatininko). "Idėjos pradininkai buvo Linda Liukas ir Karris Saarinenas" Juk būtų diskriminacija, vien todėl, kad straipsnio autorė moteris sakyti, kad ji turėjo galvoj perėmimą fiziškai
vvv2 2013-10-07 15:14
- Pirmoji programuotoja buvo ledi Resume: eilinė antis, programavimas tikrai nėra vyriškas.
Arthuras 2013-10-07 15:31
Antis? Kai iš 100 studentų - 10 merginų? Ir toms pačioms ne visoms gerai sekasi suprasti, mokytis. Tai apie ką kalbam?..
JediMindaugas 2013-10-07 15:40
Dar viena pagalbos grupė moterims? Ar joms tos informacinės technologijos kartais nebrukamos per prievartą? Gal kita grupė bus moterims norinčioms dirbti statybininkėmis. Girdėjau jų trūksta, tik įdomu kodėl niekas dėl to nesiskundžia? O slaugoje vyrų beveik nėra - skambinkim pavojaus varpais! Ir ar nemanote kad moterys čia labiau žeminamos negu išaukštinamos? Aš visada maniau kad jei jos nori įstoti į IT, jos įstos ir joms nerūpės kurios lyties ten daugiau. Bet joms išskirtinai reikia paskatinimo?
vvv2 2013-10-07 15:42
kukulis 2013-10-07 15:43
Iniciatyva aisku sveikintina, tikiu, kad is dideles kruvos entuziastingu merginu bei moteru atsiras 1-2, kurios realiai sugebes programuot ne tik rubiu ant reilu, bet ir ant slidziu ir ant paciuzu. Arba java. Taciau antra desimtmeti gyevendamas grynai developmentu, galiu pasakyt, kad moteri sudomint netgi programuot, galima, bet jos domejimasis baigiasi ten, kur iskyla pirma problema. O tada viskas toliau eina tiesiog atmetimo principu - sito nesuprantu, todel neidomu, ir todel nedarysiu Ir apskritai, manau, kad moteru kruopstumas yra viena is tu priezasciu, kurios kartais trukdo gerai programuoti - programavime labai daznai pasitaiko, kad kruopsciai parasyt koda, kuris kiekvienu is milijono skirtingu atveju veiktu idealiai gerai, tiesiog neimanoma, o moteriai tai yra naturaliai nesuvokiama.
vvv2 2013-10-07 15:50
- Mūsu studijų laikais merginų kurse buvo daugiau nei pusė, vyrų metė mokslus didesnis procentas. Darbe, kaip jau minėjau, dirbo moterų, jos kartais klausdavo vyrų apie grynai technines kompų problemas, bet programavo pačios ir visiškai sėkmingai. Rimtai nustebinot, nes mano informacija tik kelerių metų senumo.
Deviltry 2013-10-07 17:21
Moteriškėms logikos trūksta progamavimui. Kaip tas palyginimas moters programuotojos su jūrų kiaulyte.
šakės 2013-10-07 17:45
Ruby on Rails, nes ruby programuotojai organizavo. Jei nori, kad Java mokytų, organizuok konferenciją su Java programuotojais. Bet nesuorganizuosi. Nes kitam pasakyt: "daryk taip, o ne taip", yra lengviau, nei pačiam daryt. Be to, Java programuotojai neturi tokio entuziazmo, kaip ruby ar python programuotojai.
kukulis 2013-10-07 18:06
yby voliot
Shinigami 2013-10-07 18:46
Darbai gali būti vyriški arba moteriški, bet ne visos moterys yra moteriškos, kaip ir ne visi vyrai yra vyriški. Todėl ir moterys gali dirbi vyriškus darbus ir vyrai gali dirbti moteriškus darbus.