Prieš Lietuvos valstybę nukreiptų internetinių tekstų kūrėjas siunčiamas už grotų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2013-10-08 15:00
, štai tikroji Jūsų esmė! Taip buvo, yra ir bus, nes be etikečių Jūs jau nebe Jūs!
Sloth 2013-10-08 15:04
grammatik macht frei nemažai žmonių naudoja, ir to niekas nelaiko nesantaikos kurstymu ar sieja su nacizmu. Čia jau toks nusistovėjęs reiškinys, kad didžioji dalis jaunesnių advokatų suvokia, kas tai per dalykas. Paimkim juodo humoro puslapį, kaip pavyzdį, ten juokiamasi iš daug ko, iš tautų, iš žydų, iš juodaodžių, iš politikų. Tačiau jie niekam ypatingai nekliūna(apart facebook'o administracijai dėl tam tikrų paveiksliukų), nes yra paaiškinama, kad tai yra humoras, kad tiesiogiai iš jokių tautų, rasių ar pan. nesijuokiama ir nesišaipoma, šaipomasi iš visuomenėje esančių stereotipų. Tuo tarpu šis nuteistas veikėjas tai darė piktybiškai ir tikslingai, iškraipydamas ne tik Lietuvos istorijos faktus, bet ir pasaulio.
Niemand 2013-10-08 15:34
Už raginimus naikinti valstybę ar ją prijungti prie ko nors tikrai jokioje bent apytiksliai normalioje valstybėje nebaudžiama. Anarchizmo, federalizmo ar kosmopolizmo tikrai niekas neuždraudė. Netikiu, kad ir šitą veikėją už tai nubaudė. Internetas bendrai imant yra vieša vieta. Atitinkamai už įžeidinėjimus/šmeižtą/smurto kurstymą turėtų būti baudžiama, tim mano nuomone, tam pilnai pakanka administracinės atsakomybės. Hater'iai yra pridurkai, o proto įkrėsti mokslas dar neišmoko. Taigis kaip sakoma - duok durniui kelią ir surink kelio mokestį P.S. Kodėl už nibiru niekas nebaudžia, o už lietuviškus snaiperius sausio 13 baudžia? Juk abi "teorijos" vienodas marazmas.
imp 2013-10-08 15:50
Todėl kad nibiru gyventojai dėl to niekam nesiskundė.
Arns 2013-10-08 15:53
Nes yra paranoja. Gaila neberandu kas yra pasakęs, kad Lietuvoje vyrauja toks potrauminis sindromas, kad į Rusiją reaguojama neadekvačiai, net į mažiausią nusičiaudėjimą bandoma atsakyti valstybiniu lygmeniu. Su jokiomis kitomis valstybėmis, tokia isteriška politika, ir isteriška visuomenės reakcija nevyksta. Kad žmonės tarytum užstrigę periferijoje, niekaip negali gyventi be kažkokio priešo, kuris nors kartais leistu susivienyti. Būtent todėl apie nibirų, kiauravidurę žemę, grobuonis iš Marso ar net tamsiojoje mėnulio pusėję įrengtas nacių bazes reakcijos nėra, bet užtenka žinios jog koks rusų kaimietis pasiskundžia jog seniau lengviau galėjo atvykti į Lietuvą, ir sulauksime mažų mažiausiai dienos temos. Kurioje bent pusė iškart įžiūrės imperializmą.
Sloth 2013-10-08 15:58
Parodyk man nors vieną valstybę, kuri kariautų su Lietuva informacinius ir ekonominius karus, kurių politikų pasisakymuose nuolatos pasirodytų grasinimai Lietuvai ir/ar Baltijos valstybėms kartu paėmus. Parodyk man kitą valstybę, kuri taip aktyviai kištųsi į vidinius Lietuvos energetikos klausimus. Jei sugebėsi tai padaryti, tuomet galėsim kalbėti apie tai, kad Lietuvos pozicija Rusijos atžvilgiu yra paranojiška.
Arns 2013-10-08 16:20
Supranti, mintyje aš turėjau ką kitą. Bet tu išmaningai nusprendei nukąsti galą, gal net pilnai nebaigti skaityti ką parašiau. O esmė būtent tokia, kad reakcija tolygi kariniai parengčiai, jei kokiam Jakatenburge, laikraštyje atsiras karikatūra apie lietuvius, ji kitą dieną bus šičia paviešinta, pirmame puslapyje ir pakalbinti visi politologai, gal net parodyta per žinias apie parodytą didelę nepagarbą. Tuo tarpu, kas jei tai bus padaryta JAV laikraštyje? Tiksliau kai vienas komikas pasijuokė, kad lietuvių karių kontingentas iš Irako pasitrauks net vienu hummvee, ir tai didelis nuostolis. Ar buvo kokia masyvi reakcija? Nelabai. Juokelis ir tiek. Pereik per naujienas, kokias pvz delfi publikuoja su raktažodžiu Rusija, ir kokius su JAV, Prancūzija, Kinija ir t.t. Pastebėsi jog vos ne viskas kas pirmuose puslapiuose Rusijoje, perpublikuojama šičia, ir po jais dešimtys komentarų. Nesakau jog į daugelį didelių akibrokštų nereiktu kreipti dėmesio, tačiau reakcija ryškiai per didelė. Kaip ir Konstitucijoje įtraukta eilutė. Kuria labai mėgstama pasišvaistyti, kai nebelieka jokių kitų argumentų. Juokaujama JAV, kad kiekvienas turi turėti ginklą, jog prireikus apsigintu nuo į jo namus įžengusio Anglijos karaliaus Tik skirtumas tas, kad didžiojo brolio priežiūros dar norime, jei nerandame, ieškome kaip jo gauti(tiksliau kur jo požymius atkasti).
vvv2 2013-10-08 16:32
- Kas tau neaišku? Sakykim pakalbėk Indijoje apie UK, iš karto dar ir šiandien sulauksi padidintos reakcijos. Tuo tarpu oficialūs ir neoficialūs veikėjai iš rytų kaimynės nuolat pareiškia pretenzijas į Lietuvos valstybės teritoriją bei suverinitetą.
Sloth 2013-10-08 16:33
Sutinku, kad reakcija kartais yra pernelyg audringa. Bet, lyginti JAV ir Rusiją taipogi negalima. Jokios valstybės priespaudoje Lietuva nebuvo tiek, kiek Rusijos. Jokia kita valstybė mūsų netrėmė į Sibirą. JAV yra geopolitinis ir karinis Lietuvos sąjungininkas, natūralu, kad jų juokelius mes ir priimame kaip juokelius. Tuo tarpu Rusijos "juokeliai" dažniausiai savyje turi ganėtinai agresyvią retoriką, ir juose šaipomasi ne iš tam tikrų lietuviškų nesėkmių, bet iš pačio mūsų valstybingumo fakto. Vienas dalykas yra pajuoka nukreipta prieš tam tikrus reiškinius, ir visai kas kita, kai tai nukreipta prieš pačią valstybę ir lietuvių tautą. Iš kitos pusės, tai yra ne tik geopolitinių interesų konfliktas, bet ir Lietuvos vidinis politinis karas. Rusija neretai tampa vidaus politikoje naudojamu svertu, kuriuo vienos ar kitos jėgos žaidžia tam, kad gauti tam tikrų rinkėjų grupių palaikymą. Dėl to ir tų straipsnių tiek daug, o po jais - komentarų.
Arns 2013-10-08 16:39
Va būtent todėl ir reikia mokintis nereaguoti audringai į falstartus. Pernelyg dažnai, Rusijos dūmų užsklanda, norima užmaskuoti visai kitus dalykus.
blizzard 2013-10-08 20:50
Čia toks pastebėjimas Nuo kada politinės partijos ir tam tikri jų veikėjai yra įvardijami kaip Lietuvos valstybė?
Ar_as? 2013-10-08 21:34
2/3 komentatorių tikri lietuviški egzpertai: Ką jis rašė - nežinau. Kas parašyta teismo sprendime neskaičiau, motyvų, net kaltinimų nežinau ir man neįdomu. Tačiau puikiai žinau - teismai nupirkti, cenzūra grįžta (baisesnė nei prie ruso, bent dvigubai), o bubilius kibys. Emigruoju. Kaip galima komentuoti teismo sprendimą su juo visiškai nesusipažinus, nežinant argumentacijos, įrodymų, net neturint žalio supratimo apie tai, kokių teisės aktų pagrindu priimtas sprendimas? Dar liūdniau, kai žmonės įsivaizduoja, kad internetinis anonimiškumas jiems suteikia teisę elgtis kaip nori: kitus "apvemti", užsipulti. Ar tai daroma realybėje? Kaip manote, elgiamasi su egzemplioriumi gatvėje šūkaujančiu apie žydų sąmokslus, gėjų naikinimą? Kodėl su tokiu padaru tą patį darančiu internete, ir taip apdergiančiu dar daugiau ir plačiau turi būti elgiamasi kitaip? Neapsakomai galia, kai žmonės lyg ir ne didžiausių padugnių susirinkime, klausia, kaip atskirti šmeižtą, melą, kurstymą susidoroti nuo nuomonės išreiškimo. Jiems reikia duoti nuorodą (tuo pačiu askaitykite, kuo kūno sužalojimas skiriasi nuo glostymo, išžaginimas nuo mylėjimosi - pravers). Tai rodo, kad tėvai, visuomenė nepadarė savo darbo, užaugino bandą, kuri pajutusi anonimiškumą (kartu ir nebaudžiamumą) įsivaizduoja internete galį daryti kitiems ką nori ir netgi susikuria pseudoiliuzijas, kad tai yra jų "teisė ir laisvė". Teisė įžeidinėti, teisė šmeižti, teisė naudoti psichologinį smurtą. Jūs čia rimtai? O paprastai - šis atvejis tiesiog pavyzdys, kad internetas nesuteikia jokių papildomų teisių, skirtingai nei daugelis įsivaizduoja, jis nėra imunitetas. Jei jautiesi nesaugiai nesuvokdamas, ko negali jame rašyti - tiesiog nerašyk to, ko garsiai nepasakytum, ko neparašytum su savo parašu.
Shinigami 2013-10-08 23:18
Čia kalba, kad sausio 13 nukentėję yra kriminaliniai nusikaltėliai? Ir kai Rusija vėl užgrobs Lietuva visi bus nubausti? Paprasčiau sakant jis nėra Lietuvis jis yra čia paliktas KGB agentas. Absoliutus Rusas, o ne Lietuvis.
batusia 2013-10-09 01:12
Pilnai pritariu... Juokdariai, o ne komentatoriai... Arba kitaip tariant „delfininiai“. Svietą lyginti patys pirmi, o kad truputį apsišviesti, kaip tą svietą sulyginti reiktų - nė kalbos negali būti. Žodžio laisvė čia nepaminta, visokiomis bjaurybėmis galit drabstytis laisvai, niekas jūsų nesodins, nesijaudinkit. Čia jums ne SSRS...
sub 2013-10-09 10:51
Na šiame forume baudžiama už ižeidinėjimus ištrinant komentarus ar blokuojant vartotoją. Ne todėl, kad jis kritikavo, kritika yra gerai, bet kritikuoti riekia mokėti. Šiuo atveju, žmogus ne kritikavo o tiesiogiai šmeižė mūsų tautą, tautiečius, net nesvarbu ar mūsų tautiečius ar kitos valstybės žmones, esmė tame kad jis įžeidinėjo. Todėl, kaip Lietuvis, palaikau teismo sprendimą. Nukrypstant nuo temos ir pereinant prie Rusija vs. Lietuva temos. Tai čia senai ne rusų žemės, gyvename šia diena. Jei gyventume istorija, tai kažkada Lietuva buvo nuo jūros iki jūros, bet dabar tai niekam nerūpi. Mano pozicija tokia, kad mūsų tautai visų pirma turi rūpėti Lietuva, po to kitos šalys. Jei rusai neįsileidžia pieno produktų, labiau tikrina lietuvių automobilius - kodėl neatsakome tuo pačiu. Nes priklausomi nuo ruso dujų? Pagrindinis Lietuvos prioritetas turėtų būti absoliuti nepriklausomybė tiek energijos, tiek žaliavų, tiek produkcijos sritije, o tada galime kalbėt apie bendravimą ir bendradarbiavimą su kitomis šalimis. Šioje vietoje matau dydelę skylę padarytą politikos ir politikierių.
lmn 2013-10-09 13:49
vis dar neužblokuota, neišjungta.
vvv2 2013-10-09 13:56
- Šiame forume "aštriausi" elgiasi gana panašiai į "kantą", skirtumas tik toks, kad čia jie paprastai anonimiškai šmeižia ir visaip nepagarbiai tyčiojasi iš anonimų, kas juridiškai lieka neapibrėžta. Anuo atveju konkretus asmuo viešai šmeižė ir visaip nepagarbiai tyčiojasi jau iš konkrečių asmenų, su vardais, pavardėm bei asmens fotografijom.