NSA duomenų centrai taip perkrauti, kad įvyksta netgi sprogimų  (1)

Sekti viską ir visuomet yra labai sudėtinga: kartais ne tik žmogus, tačiau ir mašina neatlaiko. Autoritetingas verslo leidinys The Wall Street Journal rašo, kad JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) duomenų centras, kuris apdorojo PRISM atsiunčiamą informaciją, per paskutinius trylika mėnesių buvo išsijungęs dešimt kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūra naudoja tiek daug energijos, kad dėl to neatlaiko net šimtus tūkstančių dolerių kainuojanti serverinė įranga. Žurnalistai gavo prieigą prie dokumentų, kuriuose aprašomos baisios perkrovų pasekmės. Vienas iš duomenų centro vadovų teigia, jog kartais įvyksta tikrų tikriausi sprogimai, kurių metu lydosi metalas ir sugadinama labai brangi technika.

Vien tik už elektros energiją NSA duomenų centras gauna sąskaitas, kurios siekia 1 mln. JAV dolerių per mėnesį. Ir tai visai nenuostabu – duomenų centro galingumas siekia 65 MW.

Remiantis turima informacija, vadovybė kol kas nežino, kaip elgtis, susiklosčius tokiai kritinei situacijai. Papildomi elektros generatoriai vis dar nesugeba praeiti patikrinimo procedūrų, aušinimo sistemų apskritai niekas netestavo, tuo tarpu tiekėjai apskritai nuolat ginčijasi dėl „kontrolės sistemos adekvatumo“. Ir visa tai – dėl piliečių saugumo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (1)