JAV žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno gyvenimas Rusijoje: pavojus gyvybei niekur nepradingo  (2)

JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas gyvena slaptoje vietoje, saugomas asmens sargybinių, ir kartais išeina užsimaskavęs, nors jam tebegresia toks didelis pavojus, kad būtų rizikinga netgi leisti jį aplankyti artimiesiems, pirmadienį nurodė jo advokatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-09-24 JAV žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno gyvenimas Rusijoje: pavojus gyvybei niekur nepradingo  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E.Snowdenas vengė bet kokių kontaktų su žiniasklaida, kai birželį atskrido į Rusiją iš Honkongo, o teisininkas Anatolijus Kučerena tapo jo neoficialiu atstovu.

„Šiuo metu esu jo vienintelė jungtis su išoriniu pasauliu. Netgi jo kontaktai su tėvais vykdomi per mane“, – A.Kučerena sakė duodamas interviu savaitraščiui „Itogi“.

Advokatas pateikė nedaug detalių, kaip E.Snowdenas leidžia laiką, bet sakė, kad jis retkarčiais gali išeiti į lauką užsimaskavęs.

„Jis galėtų praeiti pro jus, o jūs jo neatpažintumėt, – tikino A.Kučerena. – Tai drabužių ir nedidelių jo išvaizdos pakeitimų klausimas. Taigi nieko neapgaudinėju: jis tikrai kartais laisvai vaikšto gatvėmis.“

E.Snowdenas taip pat sparčiai daro pažangą, mokydamasis rusų kalbos, teigė jo advokatas.

„Jis nepaprastai sparčiai mokosi rusų kalbos“, – A.Kučerena sakė duodamas kitą interviu, kurį pirmadienį parodys Kremliaus finansuojama televizija RT.

E.Snowdenas ilgiau nei mėnesį praleido Maskvos Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje, o vėliau slapta ją paliko ir nuo to laiko nebesirodė viešumoje.

30-metis buvęs JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) saugumo analitikas yra ieškomas Jungtinių Valstijų nuo tada, kai nutekino žiniasklaidai informaciją apie Nacionalinio saugumo agentūros vykdomą didelio masto elektroninį šnipinėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)