Šis adapteris leidžia surinkti SSD iš microSD atminties kortelių  (11)

Japonija jau ilgą laiką garsėja kaip egzotiškų kompiuterinių aksesuarų ir adapterių tėvynė. Ir tai dar kartą patvirtina puslapis AKIBA PC Hotline, kuris vietos el. parduotuvėje rado adapterį, leidžiantį įdiegti iš karto dešimt microSD formato atminties kortelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Adapteris labai primena 2,5“ formato SSD kaupiklį be korpuso, kuris prie kompiuterio jungiamas, naudojant SATA lizdą. Įrenginys, kuriame įdiegta kelios atminties kortelės, gali būti naudojamas ir kaip įkrovos diskas, leidžiantis operacinei sistemai pasikrauti sparčiau, nei tai leidžia, pavyzdžiui, įprasti kieti diskai.

Adapteris leidžia įdiegti ne didesnes nei 32 GB talpos korteles. Gamintojas rekomenduoja naudoti sparčiausius microSD variantus, kokie tik prieinami šiuo metu rinkoje. Taip pat reikėtų naudoti vienodos talpos korteles, kitokiu atveju bendra talpa gali būti rodoma neteisingai.

Šaltinio teigimu, visiškai sukomplektuoto adapterio sparta gali prilygti biudžetiniam SSD kaupikliui: teste CrystalDiskMark nuoseklaus duomenų skaitymo sparta siekia 266 MB/s, tuo tarpu įrašymo – 44 MB/s. Tiesa, testų autoriai nepatikslina, kokios atminties kortelės buvo naudotos.

Japonijoje adapteris siūlomas už $58.5 (150 lt). Sunku pasakyti, ar bus daug norinčių buityje naudoti tokį įrenginį už tokią kainą, juo labiau, kad reikėtų pasirūpinti sparčiomis microSD kortelėmis, o kaina būtų netgi didesnė, nei biudžetinių SSD.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: