Apple nešiojamų kompiuterių perėjimo prie SSD tempai bus spartesni, nei kitų gamintojų  (9)

Nuo 2012 metų kompanija Apple vartotojams siūlo optinių diskų įrenginius su savo kompiuteriais tik kaip opciją, tuo pačiu stumdama auditoriją atsisakyti „senovinio“ duomenų saugojimo formato.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NAND Flash atminties kaupikliai Apple kompiuteriuose taip pat aktyviai išstumia tradicinius kietus diskus su magnetinėmis plokštelėmis. Vien praėjusiais metais Apple nešiojamų kompiuterių su SSD dalis pasiekė 45%, praneša puslapis 9to5Mac, cituodamas analitikus iš kompanijos KGI Securities. 2013 metais tokių Apple nešiojamų kompiuterių dalis padidės iki 64%, nors bendras šio segmento rodiklis neturėtų viršyti 15-20%.

Beje, analitikai prognozuoja, kad MacBook šeimos nešiojami kompiuteriai negalės priešintis rinkos tendencijoms, taigi šiemet jų tiekimo apimtys turėtų sumažėti iki 12 mln. egzempliorių, nors 2012 metais buvo realizuota apie 13,6 mln. egzempliorių. Susidomėjimas nešiojamais kompiuteriais nuolat mažėja dėl planšetinių kompiuterių spaudimo – tos pačios produktų kategorijos, prie kurios išpopuliarinimo smarkiai prisidėjo ta pat kompanija Apple.

Reikia pažymėti, kad po savaitės prasidės renginys WWDC 2013, kurią organizuoja Apple. Specialistai iš KGI Securities mano, jog šioje konferencijoje bus pristatyti nešiojami kompiuteriai MacBook Pro ir MacBook Air su procesoriais Haswell. Be to, MacBook Pro su Retina ekranu gaus plonesnį korpusą ir WEB kamerą su padidinta iki 1080p raiška. atnaujintas MacBook Air gaus dvigubą mikrofoną, geriau tinkantį reguliariam darbui su atitinkamomis balso sistemomis.

Galite peržiūrėti šiuo metu prekyboje esančius „MacBook Pro“ serijos kompiuterius ir jų kainas, o taip pat ir  šiuo metu prekyboje esančius „MacBook Air“ serijos kompiuterius ir jų kainas. 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (9)