Panašu, jog Apple sugrįžta prie Samsung ekranų pirkimo  (17)

Kompanija Apple stengiasi niekada neviešinti savo tiekėjų vardų. Tokia informacija dažniausiai sužinoma neformalių pokalbių metu, interviu, ganduose, analitikų ataskaitose. Dažnai labai įdomu pažiūrėti, kas su kuo draugauja. Paskutiniu metu tai aktualu santykių tarp Apple ir Samsung atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi kompanijos negailestingai kapojasi teismų salėse, spręsdamos, kieno stačiakampis apvalesnis, tuo tarpu gamybiniai santykiai teka sava vaga: kažkas užsakoma, kažkas tiekiama, kažkas kuriama ateities produktams.

Dirbdamos kartu, Apple ir Samsung vargu, ar spinduliuoja neapykanta. Tačiau kartu galioja protinga praktika apsidrausti, ieškant naujų tiekėjų, kartu sulaikomi ir gamintojo per dideli apetitai, siekiant išskirtinių užsakymų. Kalbant apie ypatingus Apple ir Samsung santykius, procesas neretai įgauna isterišką atspalvį, tačiau visa tai nereiškia, kad santykiai bus visiškai nutraukti. Štai ir dabar šaltiniai praneša, kad Apple vėl pradeda pirkti LCD ekranus, kuriuos užsako iš Samsung Display. 2012 m. ir netgi 2011 m. didžioji dalis ekranų, skirtų Apple išmaniesiems telefonams, planšetiniams ir nešiojamiems kompiuteriams, buvo užsakyta iš LG, AU Optronics ir Sharp.

Kaip ir dažniausiai, pastaroji informacija apie Apple ir Samsung santykių atnaujinimą gauta iš antrinės, tačiau atvirai pasiekiamos analizės. Specialistai pastebėjo, kad keturios didžiausios P. Korėjos kompanijos – Soulbrain, Chemtronics, Global Display ir Avatec, gaminančios stiklinius substratus, šiemet ketina labai smarkiai padidinti pajamas. Minėta suma žada pasiekti $464 mln., o tai reiškia 34% metinį augimą, arba 134% padidėjimą, lyginant su 2011 metais. Svarbu pažymėti, jog pirmieji trys gamintojai – Samsung tiekėjai, tuo tarpu paskutinis – LG.

Iš šių stebėjimų šaltinis daro išvadą, kad 2013 m. II ketvirtyje Samsung žymiai padidins šiuolaikinių ekranų tiekimą, įskaitant tuos, kuriuos naudoja Apple. Vien tik sau kompanija Samsung nėra pasiruošusi didinti tiekimo tokiais tempais, tuo tarpu kitų kandidatų IT industrijoje, išskyrus Apple, praktiškai nėra.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (17)