„Microsoft“ planuoja kai kurias „Windows“ versijas padaryti nemokamomis  (2)

Bendrovė „Microsoft“ operacines sistemas „Windows RT“ ir „Windows Phone“ gali kompiuterinės ir ryšio įrangos gamintojams dalyti nemokamai, pranešė su bendrove susiję šaltiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio „The Verge“, „Microsoft“ tikisi uždirbti iš taikomųjų programų, paslaugų ir reklamos, kaip tai daro bendrovė „Google“.

Pasak šaltinių, sprendimą dėl nemokamo „Windows RT“ ir „Windows Phone“ platinimo techninės įrangos gamintojams gali priimti „Microsoft“ vykdomasis viceprezidentas Terry Myersonas, atsakingas už korporacijos strategiją operacinių sistemų rinkoje ir jų kūrimą, sakoma pranešime.

Neseniai pasirodė žinių, kad „Microsoft“ veda derybas su išmaniųjų telefonų gamintoja HTC dėl to, kad „Windows Phone“ nemokamai būtų įtraukta į Taivano bendrovės gaminamus išmaniuosius kaip antroji operacinė sistema.

Apžvalgininkų teigimu, padariusi tam tikras „Windows“ versijas nemokamomis, „Microsoft“ gali planuoti atimti dalį „Android“ OS rinkos pozicijų. Rinkos tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, III šių metų ketvirtį „Android“ OS dalis mobiliųjų operacinių sistemų rinkoje sudarė 81,9 proc., o „Windows Phone“ - tik 3,6 proc. Panaši padėtis ir planšetinių kompiuterių rinkoje, sakoma pranešime.

Reikia pabrėžti, kad planšečių su „Windows RT“ gamybos atsisakė visi didieji planšetinių kompiuterių gamintojai, išskyrus pačią „Microsoft“. Gamintojai tokį sprendimą motyvavo labai žema paklausa ir taikomųjų programų trūkumų, be to, nesuprantamu ir klaidinančiu „Windows RT“ pozicionavimu rinkoje.

Tuo tarpu daugiausiai „Windows Phone“ naudojimo telefonuose licenzijų nuperka „Nokia“, gaminanti apie 90 proc. išmaniųjų telefonų su šia OS. Tačiau šis „Nokia“ verslas netrukus teisiškai priklausys pačiai „Microsoft“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: