CES 2014: Intel pristatė ne vieną dėvimą kompiuterį (Video)  (0)

Dar iki parodos CES 2014 pradžios kompanijos Intel generalinis direktorius Brian Krzanich žadėjo Las Vegase parodyti dėvimus mobilius įrenginius. Kartu jis patikino, jog publika pamatys ne kokius nors koncepcinius modelius, o visai realius prototipus, kurie serjiniais produktais turėtų pavirsti per artimiausius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmuoju mobiliu įrenginiu, kurį Brian Krzanich pristatė CES 2014 – tai „išmanusis ausinukas“. Jis gali sekti žmogaus širdies ritmą bei perduoti atitinkamus duomenis aplikacijai – kompanionui. Ausinės jungiamos prie įprasto 3,5 mm lizdo. Akivaizdu, kad jos visų pirma skirtos sportininkams, taip pat žmonėms, turintiems problemų su širdimi. Ausinuko kaina neskelbiama, tačiau tikinama, kad naujovė turi pasirodyti dar šiemet.

Kitas „išmanusis“ įrenginys gavo pavadinimą Jarvis („Geležinį žmogų“ mačiusiems žmonėms šis pavadinimas turėtų būti pažįstamas). Tai yra „išmaniosios“ ausinės, galinčios atpažinti balsu duodamas komandas, atsakyti ir apskritai būti puikiu asmeniniu asistentu. Panašu, kad dirbtinis intelektas – pagalbininkas, parodytas filmų trilogijoje „Geležinis žmogus“ yra ne kas kita, o šviesusis rytojus – Jarvis gamyba taip pat turėtų prasidėti 2014 m.

Trečiu dėvimu kompiuteriu tapo „išmanusis“ laikrodis, turintis klasikinę išvaizdą. Įdomu tai, kad laikrodis gali nustatyti žmogaus buvimo vietą ir jo nereikia prijungti prie kitų įrenginių norint atlikti tokias funkcijas, kaip balso skambučiai ar naršymas Internete. Kaip ir kiti aukščiau pristatyti Intel mobilūs įrenginiai, laikrodžio debiutas rinkoje numatytas šiais metais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)