Amerikiečių kariai naudos „išmaniuosius“ ginklus  (1)

Mes jau turime „išmaniųjų“ telefonų, laikrodžių, televizorių… „Išmanūs“ šaunamieji ginklai? Kodėl gi ir ne? Remiantis startuolio TrackingPoint pateikiama informacija, amerikiečių armija greitu metu ruošiasi apsiginkluoti būtent tokiais šautuvais ir automatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie ginklai kainuoja nuo $10 000 iki $27 000, o nuo įprastų ginklų skiriasi tuo, jog automatiškai koreguos prisitaikymą. Mikrokomopiuteris, dirbantis operacinės sistemos Linux pagrindu, integruotas į „išmaniųjų“ ginklų taikiklį, o sensoriai, kuriais jis aprūpintas, automatiškai nustato tokius aplinkos faktorius, kaip oras ir vietovės reljefas.

Kariui užtenka tik pažymėti savo taikinį, ir kompiuteris duos nurodymus, kaip teisingai pozicionuoti šautuvo vamzdį prieš nuspaudžiant ginklo gaiduką.

Kompanija TrackingPoint savo naujuosius sprendimus pristatė parodoje CES 2014 ir dabar praneša, jog JAV kariuomenė įsigijo keletą tokių ginklų bandymams. Kariškiai nori sužinoti, ar paprasti kareiviai su „išmaniaisiais“ ginklais galės pasiekti tokių pačių rezultatų, kaip specialiai apmokyti snaiperiai su įprasta ginkluote.

„Protingų“ ginklų kūrėjai pareiškė, jog jei bandymai bus sėkmingi, kompanijai bus leista aprūpinti amerikiečių ginkluotę savo sprendimais, kurie sudarys konkurenciją šiuo metu naudojamiems DARPA lazeriniams taikikliams. O kol kas tenka laukti bandymų rezultatų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)