Keleivė nufotografavo iš kilti pradėjusio modernaus "Boeing 787 Dreamliner" sparno kliokiančius degalus  (15)

Naująjį aviabendrovės "Boeing" kūrinį – keleivinį lainerį "787 Dreamliner" persekioja vis rimtesni incidentai. Užvakar "Norwegian Airlines" lėktuve "Boeing 787 Dreamliner" sėdėjusi keleivė pastebėjo ir užfiksavo, kad iš lėktuvo sparno kliokia degalai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – ne vienintelis moderniojo lainerio gedimas pastarosiomis savaitėmis. Prieš keletą dienų žiniasklaidoje pasirodė pranešimas apie tai, kad „Japan Airlines“ lėktuve pasklidus dūmų kvapui, skrydis buvo atšauktas. Paaiškėjo, kad vėl įvyko akumuliatoriaus gedimas. Kaip ir maždaug prieš metus, kai toks pat „Dreamliner“ irgi dėl akumuliatoriaus gedimo užsiliepsnojo Bostone (po to incidento „Dreamliner" visame pasaulyje neskraidė 4 mėnesius).

O užvakar modernųjį keleivinį lėktuvą ištiko ne mažiau šiurpus incidentas. „Norwegian Airlines“ lėktuvo „Boeing 787 Dreamliner“ skrydis buvo skubiai atšauktas: keleivė pranešė, kad iš lėktuvo sparno teka degalai.

Laimei, keleivė Ann Kristin Balto iš Tromso incidentą pastebėjo lėktuvui dar tik riedant Bankoko (Tailandas) oro uosto taku – pakilti jis dar nebuvo spėjęs. Degalai iš sparno pylėsi be paliovos. Keleivė nedelsdama informavo stiuardesę. Ši išsyk su kažkuo susisiekė mobiliuoju telefonu. Lėktuvas buvo tučtuojau sustabdytas.

Nors lėktuvas buvo sustabdytas tik po keleivės pranešimo, skrydžių bendrovės atstovė spaudai dienraščiui „The Local“ paaiškino, kad „pilotai apie degalų nuotėkį būtų sužinoję iš prietaisų skydelių“.

„Keleiviai ant skrydžių bendrovės nepyko, – minėtam leidiniui pasakojo gedimą pastebėjusi keleivė. – Jie veikiau suprato, kad skrydžių bendrovė atsidūrė sudėtingoje situacijoje, įsigydama šiuos lėktuvus.“

Keleiviai buvo apgyvendinti vietos viešbutyje, o į Norvegiją atskrido 19 valandų vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (15)