„Google“ įsigijo dirbtinį intelektą kuriančią „DeepMind“ kompaniją  (0)

„Google“ kompanija ir toliau stengiasi stiprinti pozicijas visose srityse. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis kompanija nepagailėjo 400 milijonų dolerių ir nusipirko „DeepMind“ kompaniją, kuri tobulina ir kuria dirbtinio intelekto technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone įsikūrusiai kompanijai dar tik treji metai, todėl savo įspūdingais pasiekimais pasigirti negali. Vis dėlto šioje kompanijoje dirba tokie žmonės kaip „Skype“ ir „Kazaa“ kūrėjas Jaanas Tallinas bei mokslininkas Demis Hassabis.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „DeepMind“, kuri kuria dirbtinį intelektą skirtą simuliacijoms, elektroninei prekybai ir žaidimams, nėra ta kompanija, kuri reikalinga „Google“. Interneto gigantas, kuris pagarsėjęs dėl paieškos sistemos, interneto reklamos ir „Android“ operacinės sistemos, iš pirmo žvilgsnio nėra susijęs su dirbtinio intelekto kūrimu. Tačiau tai visai logiškas žingsnis prisiminus kompanijos vystomą nepilotuojamų automobilių projektą, o ir neseniai įvykusį kitą pirkinį - įsigytas karinių robotų gamintojas „Boston Dynamics“. Taigi, panašu, jog ateityje iš „Google“ sulauksime dar daugiau įdomių projektų

Pastarieji „Google“ pirkiniai atskleidžia kompanijos planus sutelkti dėmesį vadinamųjų „protingų“ mašinų kūrimui. Panašu, kad turint visą reikalingą techninę įrangą, kompanijai prireikė žmonių, kurie galėtų su ja dirbti. Jau anksčiau interneto gigantas paskelbė apie naują bangą perviliotų darbuotojų iš „Microsoft“ kompanijos.

Dirbtinio intelekto prireiks ir įprastinėms „Google“ paslaugoms, ir programiniams produktams, pavyzdžiui aplikacijai „Google Now“. Ji naudojama kaip asmeninis padėjėjas, kuris stengiasi nuspėti ko jums reikia dar prieš suformuojant tikslią užklausą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)