„Google“ kitų metų tikslas – ištobulinta balso paieškos sistema  (3)

Kuomet pradedama kalbėti apie paieškos sistemas, visų pirma pagalvojame apie „Google“. Paieškos sistemų gigantas atskleidė kitų metų planus – tobulinti garso paieškos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija taip pat pradėjo kurti balso paieškos programėlę skirtą „iOS“ sistemai. Tokią paiešką „Android“ vartotojai naudotis gali jau seniai, tiesa ši paslauga veikia tik anglų, prancūzų, italų, vokiečių ir ispanų kalbomis. Be abejo „Google“ nesustos ir tobulinti jau esamos paieškos sistemos „Android“ operacinę sistemą naudojančiuose įrenginiuose.

Pasak „Google“ atstovės Krisztina Radosavljevic-Szilagyi, balso paieškos sistema yra labai svarbi, o ji dar svarbesnė mūsų mobiliuose įrenginiuose. Naudotis tokia paieška yra žymiai paprasčiau ir patogiau. Tarkime einate gatve, jūsų rankos užimtos ir jums reikia greitai surasti informaciją internete – ištariate frazę savo išmaniajam prietaisui ir akimirksniu reikalingą informaciją matote ekrane.

Tai ką tiksliai tobulins „Google“ šioje sistemoje?

Visų pirmą balso atpažinimas turi būti dar tikslesnis. Turbūt daugelis iš mūsų esame mėginę pasinaudoti tokia paieška, tačiau rezultatai dažnai būdavo nuviliantys. Taip pat paieškos rezultatai turėtų būti labiau susiję. Tarkime jūs klausiate koks atstumas iki kito miesto, o vėliau paklausiate kokios oro sąlygos tame mieste. Sistema ieškodama atsakymo turi pati suprasti apie kokį miestą jūs norite sužinoti.

Padaryti tokią pilnai veikiančią sistemą pareikalaus nemažai pastangų ir laiko teigė atstovė. Pagalvokite apie garso triukšmą ir kaip sunku jį panaikinti, kad būtų galima atpažinti ką tiksliai sako vartotojas. Šiomis dienomis galime pasidžiaugti tikrai neblogai veikiančia balso atpažinimo sistema, tačiau liko ilgas kelias padaryti ją dar tobulesne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)