Micron ruošia naujas atminties sąsajas ir procesorius automatus  (0)

Kompanija Micron ne kartą bandė parodyti, kad nori būti kažkuo daugiau, nei vien tik DRAM ir NAND Flash atminties gamintojas. Ji jau pasižymėjo, pristatydama didelės spartos atmintį HMC (Hybrid Memory Cube) bei procesorius automatus (AP, Automata Processor).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai konferencijoje DesignCon kalbėjo Micron atstovas Thomas Pawlowski, kuris akcentavo, kad pokyčius reikia priimti, o ne jiems priešintis, rašo puslapis EE Times.

Thomas Pawlowski pabrėžė, kad atmintis HMC suteikia maksimalų šiai dienai duomenų pralaidumą – iki 160 GB/s. Sprendimas nėra sudėtingas: ši atmintis remiasi paprastais komandų rinkiniais ir įprastą SerDes logika, kuri konvertuoja lygiagrečius srautus į nuoseklius ir atvirkščiai. Tai yra industrijos ateitis, kuri pakeis įprastas logines schemas, mano Micron.

Įdomu tai, kad kompanija nelaukia jokių įdomių projektų iš JEDEC komiteto pusės. Ši organizacija galbūt ir dirba prie sąsajos Wide I/O, tačiau nieko įdomaus po DDR4 nesiūlo. Kitais žodžiais tariant, Micron yra visos industrijos priešakyje.

Dabartiniame etape Micron mato HMC atmintį tinklo įrangoje ir superkompiuteriuose. Ateityje kainos taip sumažės, jog galima tikėtis šio sprendimo pasirodymo ir masiniuose serveriuose. Kada tai įvyks, kompanijos atstovas, deja, nepranešė.

Taip pat daugiau informacijos pateikta apie procesorius automatus. Šią architektūrą Micron pristatė 2013 m. rudenį kaip sprendimą, galintį greitai apdoroti sudėtingus, nestruktūruotus duomenis. Kalbėdamas apie Automata Processor (AP) paprastais žodžiais, kompanijos atstovas juos pavadino „simbolių procesoriais“, „galutiniu automatu“.

AP yra toks netipinis sprendimas, jog leis išspręsti tokias problemas, su kuriomis šiuolaikinės procesorių architektūros apskritai negali susidoroti. Kaip pavyzdys pateiktas 48 procesorius turinti AP sistema, kuris lyginama su įprastų 48 procesorių klasteriu. Kaip matyti, tam tikrame sudėtingų skaičiavimų etape paprasti procesoriai yra praktiškai beverčiai.

Micron teigimu, kompanija ketina išleisti pirmuosius “Automata Processor” pavyzdžius 2014 m. balandžio mėnesį. Pirmieji kūrėjams skirti įrankiai bus paruošti iki birželio mėnesio. Vienas iš keturių paketų leis kurti tinklines aplikacijas, o kitos skirtos darbui bioinformatikos sferoje. Kartu bus pateikta bazinė plokštė su PCI Express sąsaja ir 48 procesorius turinčia AP sistema. Panašu, Micron eina visos industrijos priešakyje, ir tuo kompanija labai didžiuojasi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)