Kosminis „WiFi“ ryšys veiks bet kuriame pasaulio taške (Video)  (9)

Jeigu ketinate pasiklysti Sacharos dykumoje ar iš Ramiajame vandenyne paskendusio laivo išsikapstyti į negyvenamos salos pakrantę, tikriausiai labai norėsite pranešti savo netikriems „Facebook“ draugams apie tai, kokius gražius vaizdus matote. O nedidelę problemėlę – telekomunikacijų paslaugų trūkumą – padės išspręsti visuose pasaulio taškuose veikianti „Iridium GO!“ paslauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali pasirodyti keista – juk net civilizuotoje aplinkoje, netgi santykinai dideliuose miestuose, vis dar pasitaiko vietų kur nėra ne tik „WiFi“, bet ir 3G ryšio (nors galima pasidžiaugti, kad Lietuvoje tokių vietų jau likę nedaug). Dar šios savaitės pradžioje Osakos miestas Japonijoje pasiskelbė pirmuoju, kuriame visur ir visada bus teikiamos nemokamos „WiFi“ ryšio paslaugos. O bendrovė „Iridium“, daugiau nei prieš dešimtmetį pasiūliusi palydovinius mobiliuosius telefonus, dabar plečia paslaugų spektrą ir siūlys naudotis palydoviniu „WiFi“ internetu.

„Iridium GO!“ - nedidelis įrenginys, atliekantis „WiFi“ maršrutizatoriaus vaidmenį (angl. hotspot) ir suteikiantis galimybę prie jo prisijungti įprastiniams išmaniesiems įrenginiams – nešiojamiesiems, planšetiniams kompiuteriams, išmaniesiems telefonams.

Bendrovės „Iridium“ verslo pagrindas – ryšių palydovų tinklas, kuris gali teikti ryšį praktiškai bet kurioje pasaulio vietoje. Tiesa, prie šio tinklo prisijungti gebantys telefonai savo išvaizda bent dešimtmečiu atsilieka nuo įprastiniais ryšio tinklais besinaudojančių telefonų (mat esminis jų kokybės rodiklis - akumuliatoriaus veikimo trukmė), o skambučių kainos svyruoja nuo maždaug 2 iki 5 litų už minutę, todėl yra patrauklūs tik iš tiesų ekstremaliuose regionuose būnantiems žmonėms – Aliaskoje, kai kuriuose Afrikos regionuose ir panašiai.

Taigi, visiškai natūralu, kad ir šis „WiFi“ ryšys bus toli gražu ne nemokamas, nors „Iridium“ generalinis direktorius Mattas Deschas tikina, jog tai bus pats pigiausias techninės įrangos ir paslaugos pasiūlymas, kokį tik yra pateikusi jo vadovaujama įmonė.

Prie „Iridium GO!“ stotelės belaidžiai įrenginiai „WiFi“ ryšiu galės prisijungti iki maždaug 30 metrų atstumu. Šiuos įrenginius galima naudoti ir su dabartiniais „Iridium“ palydovais, ir su naujos kartos „Iridium Next“ palydovais, kurie į kosmosą bus keliami nuo 2015 metų. Tiesa, nei įrenginio, nei paslaugų kainos kol kas neskelbiamos. Bet žadama, kad keliautojams, negalintiems apsieiti be interneto, juos įsigyti bus galima dar pirmoje šių metų pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (9)