Siuntiesi filmus internetu? Laukia netikėta bausmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

beerbeerlt 2014-02-10 14:38
Buvau Marijampolej savaitgali filmas 10Lt Kaune 20Lt 10Lt manau protinga daug kam prieinama kaina bet 20Lt moket kad kede minkstesne tai jau ne kas. I kinoteatra ruosiuosi nueiti vien tik Shapro atminimui paskutini jo filma paziureti.
perihellis 2014-02-10 15:01
o tai marijampolėj dar veikais tas kino teatras? reiks kada nuvažiuot prisimint tas taburetes
kukulis 2014-02-10 15:13
immortal-> Is esmes tai tu darai dvi klaidas: 1. Iskeli savo asmeninius poreikius kaip pavyzdi, kurie siuo konkreciu atveju toli grazu neatspindi daugumos poreikiu. Kaip zinome, verslas visgi orientuojasi i dauguma. 2. Remdamasis kruva savo paties padarytu neteisingu prielaidu, reziumoji, kad skaitmeninio turinio sharinimo kastai yra niekingai mazi, todel turetu but dalijami vos ne uz dyka. Kastai nera artimi nuliui, ir zmoniu kiekis, norintis isigyti skaitmenini kurini, toli grazu nearteja i begalybe. Be to, sitoje vietoje, velgi, deretu priminti, kad produkto savikaina niekaip nesusijusi su pardavimo kaina, kai kalbama apie sieki, tureti kuo didesni pelna. beerbeerlt -> Va tau ir kainu adaptacija konkreciam regionui. Vilniuj bilieto kaina be jokiu nuolaidu berods 21 ar 23 lt. Bet Vilniuj ir vidutine alga didesne nei Kaune ir juolabiau nei Marijampoleje. Is esmes, tai as net nemeginu svarstyti blogai ar gerai yra pats priratavimas, as tiesiog noriu pasakyt, kad legaliai platinamos produkcijos paklausa turbut visdar yra pakankama, nes priesingu atveju verslas tikrai daugiau investuotu i nelegalaus turinio plantinimo apribojimu didinima. EDIT: O kalbant konkreciai apie Redirected - kad ir koks geras filmas tai butu, bet realiai vakaru europoje ir pasaulyje rinkos jam nera. Tai specifinis produktas, suprantamas post sovietinese valstybese gyvenantiems zmonems. Del to ir metamos efektyvesnes priemones apsaugai nuo piratavimo.
CiukCia 2014-02-10 15:38
Kadangi siuo klausimu ir as turiu nuomone tai pasisakysiu. Deja mes esame ne amerika, anglija ar vokietija. Nors kazkas ir gali eiti i kina uz 20 lt. Cia jei vienam asmeniu. Bet realiai daugumai tai dideli pinigai. Ir kas sako , kad tai netiesa greiciausiai gyvena uz tevu pinigus arba solidziai uzdirba. Vat buvo man tokia istorija. Pamaciau dvd savo megstamo filmo maximoi. Ir iskilo man toks klausimas. Ar nusipirkti filma ar valgyti keliom dienom? Va kai iskyla toks klausimas tai manau nereikia stebetis kodel toks didelis piratavimo mastas. As asmeniskai galeciau sumoketi uz vienkartine perziura internete 5lt uz sd ir 10 uz hd kokybes filma. Nusistebejusiem del tokios kainos pasakysiu, kad didesne suma nebepriviliotu ziurovo ir jam iskiltu klausimas. "Gal geriau parsipusti is torrentu?" Beveik uztikrintas esu, kad piratavimo mastas lietuvoje sumazetu 99 procentais. O pajamos butu gerokai didesnes nei uz parduotas dvd kopijas.
immortallt 2014-02-10 16:28
kukulis, oi kokias klaidingas išvadas darai iš mano pasakymų. 1) Taip poreikiai skirtingi, bet gali ir skirtingus planus siūlyti. 2) Niekur nesieju savikainos ir kokia turi būti kaina. Apie pelno maksimizavimą aš kalbu. Kad kainos elastingumas didelis. Sumažinus 10% kainą gali padidinti pelną greičiausiai 10%.
Ego1STas 2014-02-10 16:31
Tu teisus. yra svetaine HumbleBundle. Kai Battle field 3. Kainavo 39doleriai ar eurai. Pamenu i ja idejo kad uz 5Dolerius galejai legaliai nusipirkti. Tai buvo nupirkta 2,1milijonai kopiju. I ka veliau pareiske Origin, kad sitas sumanimas jiem per diena atnese dideli pelna, praktiskai is niekur.
nondescript 2014-02-10 16:46
Sutinku su tuo ką parašei, tačiau yra daug dalykų kurių nepaminėjai, dabar situacija yra tokia, yra keli magnatai, taip vadinami autorinių teisių gynėjai, kurie yra susipirkę teises ir jomis manipuliuoja, daro iš to didelius pinigus, dėl ko nukenčia visi išskirus pačius magnatus, jauniesiems kūrėjams, ar tu kursi programą, ar filmą... tau reiks susipirkt krūva licencijų, kas daugeliui praktiškai neįmanoma, o jei ir įmanoma, tai vistiek nusuks daug pinigų, magnatai nesuinteresuoti kurti inovacijų, jie viską stato ne ant kokybės, o ant marketingo, vartotojas gauna katę maiše, vienkartinį produktą, dėl ko dauguma kūrėjų kuriems svarbi kokybė bando atsiriboti nuo tų organizacijų, tapti nepriklausomais, kuria savo independent firmeles? Kodėl atsirado toks visuomeninis reiškinys, kaip piratų partijos, kurios jau sėdi Europos parlamente ir Vokietijoj per rinkimus berods užėmė trečią vietą? Jei viskas būtų gerai su ta intelektine nuosavybės teise, tai manau tokių problemų nekiltų ir žmonės reformų nereikalautų, tiesa tokia, kad tie įstatymai atsilieka nuo realybės, nes kažkam tai naudinga.
kukulis 2014-02-10 17:21
Egoistas -> O kodel tu cia isviso kisi moralinius dalykus? Verslas tai ir yra maksimalaus pelno siekimas su minimaliom islaidom, todel kino bilieto kaina, garantuoju, yra optimali (kiek imanoma daugiau ziurovu, uz kiek imanoma didesne kaina). Galbut TAU ji yra perdidele, bet mes kalbam apie DAUGUMA. Kokia dar kainu komisija? Reguliuoja kino bilietu kaina? Ne. Kaina reguliuoja paklausa ir konkurencija, kuri, sutinku, galetu buti ir didesne. As nesakau, kad bilietas i kinoteatra kainuoja pigiai, as sakau, kad nera realiu priezasciu jam buti pigesniam. Del kastu, tai nesamones kalbi. Visu pirma yra resursu klausimas. Sreamint 720p vaizda, reikia gero rysio kanalo. Labai tiksliai neskaiciuoju, bet reiketu apie 0.5Mbps. Norint vienu metu aptarnaut 100 vartotoju, reikia 0.5Mbps daugint is 100. Tai i kiek vartotoju realiai galima orientuotis, ir kokio pralaidumo kanalo reikia? Dar idomiau, tai kad cia Lietuvoje, mes sedim su pakankamai geru internetu. Didzioji dalis JAV (didziausias pramoginio turinio vartotojas) vis dar sedi su DSL modemais. Jie net negali priimti tokios kokybes live vaizdo. Antra, jeigu net ir ignoruot visas technines problemas, tai lieka ta pati piratavimo problema - realiai tu streamini FHD kokybes filma i visiskai neaisku koki device'a ir visiskai nekontroliuoji tolesnio jo panaudojimo. Galima ta FHD kokybes filma sekmingai irasyt, ir toliau nelegaliai platint. Taip, kad pamirk apie legalius filmu platintojus online'u, bent jau artimiausiu metu. Dar viena problema (ja jau minejau, bet sekmingai nuignoravot) - filmas, tai toks daiktas, kuri dauguma atveju vienas zmogus ziuri viena karta. Ne taip kaip muzikiniai kuriniai. Todel visada reikia tureti omeny, kad kalbam apie labai specifinio turinio priatavima, kuriam daroma daug didesne zala negu muzikai, zaidimams, softui. Del begalybes. Viena paprasta priezastis. Zmoniu sendien yra apie 7mlrd, ir tai yra ant dax. .uja maziau negu begalybe. Tas lim'o pritaikymas, kad iliustruot pavyzdi - visiskai buvo netinkamas, ir panaudotas visiskai ne vietoje. Taip, kad suvokimo linkiu ir tau. Dar, kaip kad imortal pats rase - i kino teatra jis eiti tingi, tai pigink tu ta bilieta kiek nori, tokio vartotojo kaip imortal tu nepriviliosi. Jeigu dar noresi padiskutuot, tai prasau, bet tik su racionaliais argumentais, o ne su asmenine patirtim is kisenes.
immortallt 2014-02-10 18:19
egoistas, tu iš kokios planetos nukritai? Kainų komisija niekaip nekontroliuoja filmų ar DVD kainų. Tik monopolijų kainas jos prižiūri. kukulis, visa tai tėra techninės problemos, kurias gali spręsti įvairiai. lim'o pavyzdys netinkamas? Na pasakyk man, kokie yra kintamieji kaštai parduoti 100,000 kopijų ir 1,000,000 kopijų skaitmeniniu formatu? Pasakysi, kad kiekviena kopija kainuoja tiek pat? Tai ne obuolys, kur beveik nemokamai gali padaryti kopiją. Apie tai, ką aš kalbu, tai net nėra apetitų/pelno susimažinimas, o atvirkščiai, naujas etapas, pajamų ir pelno didinimas ir piratavimo mažinimas. Pirataujančių žinoma liks, bet jų stipriai sumažės, jei bus patogus interfeisas ir valdymas, bus kokybiški file'ai.
Shanti 2014-02-11 02:39
Nusipirkau desra, bet man jos per daug, tai kodel kitam negaliu gabalelio atpjaut? Juk tai mano nuosavybe tuo labiau kad gal noriu ja pasidalinti su vaiku, kuris neturi savo pinigu.
kukulis 2014-02-11 07:01
Shanti, vat sedziu ir galvoju, kaip kvailiui paaiskint, kad jis kvailas. Nu zinok nesugalvoju. Sorry.
Ego1STas 2014-02-11 08:10
andriulis 2014-02-11 10:01
Pamenu kai forum cinemas bilietai buvo po 11lt su omni id kortele. Vaikščiodavau gan dažnai į filmus, net nesidomėjus koks filmo imdb vertinimas ar kokie aktoriai. Tiesiog "OO einam į kiną", o dabar jei jau ir einu į kiną, tai pasižiūriu koks imdb, kokie atsiliepimai ir t.t., nes išleisti 50Lt (už 2asm. su spragėsiais) už kažkokį š... gabalą jokio noro. Lietuvoje bilieto kaina turėtų būti ne didesnė kaip 11Lt. Kiek esu užsienyje buvęs kino teatruose tai kaina stabili 10eurų. Kas įdomiausia lietuviai kur kas aktyviau lanko kino teatrus nei kitose ES šalyse, tad peršasi mintis ta, jog mūsų verslas orientuotas į greitą didelį pelną be ateities vizijos.
kukulis 2014-02-11 10:41
Egoistas -> Begalybe paminejo imortal, o ne as. As tik pasakiau, kad tai nesamone. Kitakart skaityk susirasinejima nuo pradziu. Del techniniu galimybiu - as nesakau kad neimanoma, as sakau, tas kainuoja. Brangiai. Tu sakai kad nekainuoja praktiskai nieko. Tai apsispresk apie ka snekam, ar apie technines galimybes ar apie kaina. Jeigu tau nera skirtumo kas yra uzsienyje tai tu debilas. Aiskinu kodel: 1. Lietuvos rinka, lyginant su uzsienio rinka yra lasas juroje. Todel niekas nesiims taikyt kazkokio specialaus verslo modelio tokiai mazai rinkai, kaip Lietuva. 2. pagrindine priezastis, kodel Lietuvoje piratavimo lygis labai ausktas yra ne per brangi produkcija, o post-sovietinis mentalitetas, kuris sako, kad kam pirkt, netgi uz lita, jeigu galima gaut uz dyka. 3. Nesupranti, kiek suinteresuotu asmenu stovi uz to filmo, kuri tu nori paziuret: ir kiek kainuoja to filmo "pagaminimas". 4. Aklai ignoruoji ta fakta, kad rinkos ekonomikoje VISADA galioja paklausos ir pasiulos taisykle. Nagrinejam konkretu pavyzdi - Forum cinemas ir cinamon rodo filma Redirected. Kinoteatras turi ribotas galimybes patenkinti kilentu poreikius (ribotas skaicius kino saliu, ribotas skaicius vietu, ribotas seansu skaicius per diena). Tai jeigu ribojamas techniniu galimybiu kinoteatras antra menesi is eiles su tuo paciu filmu renka apypilnes kino sales praktiskai i kiekviena seansa, tai kodel jis turetu pardavinet bilieta ne uz 23lt bet uz 10? Apie galimybe streamint internetu as isviso net nenoriu kalbet, nes ta pacia diena, kai tik paleisi filma internetu, jis bus iskarto nukopijuotas ir paleistas per torentus. Ir niekas jo nepirks, nes ziurek 2 punkta.
immortallt 2014-02-11 11:10
kukulis, kiek tas brangiai kainuoja a? Aš manau, kad pigiau nei kompaktas ir visa su tuo susijusi logistikos grandinė. Brangiai kainuoja, kai galvoji apie milijonus vartotojų, padalini iš to milijono ir artėja link centų. Lim'ų naudojimus reiktų suprasti ir kiek arčiau nei begalybę: kuo daugiau vartotojų - tuo mažesnės sąnaudos. Techninės galimybės - youtube jau veikia senai. Kiek kainuoja filmo pagaminimas? Na vieni brangiausių - 300mln USD. Pajamos būna apie 3mrld. Klaidinga tavo nuomonė, jei manai, kad JAV nepiratauja žmonės.
vienasniekas 2014-02-11 13:59
aišku, laikai stipriai pasikeitė, bet vis vien įdomu prisiminti - kai buvau vaikas, mūsų miestelyje veikė kino teatras. Po pamokų rodydavo filmus vaikams, kainavo 15 kapeikų. Palyginimui, tiek pat kainavo ledų porcija. Taip pat filmus rodydavo vakarais, kainos nepamenu. Žmonių būdavo daug. Nesigilinsiu į filmų turinį - rodydavo nemažai šlamšto, tame tarpe daug indų filmus (nors pamenu rodė A. Tarkovskio filmą) - vis vien, eiti į kiną būdavo šventė. Dabar nueiti į kiną pavalgyti kukurūzų spragėsių gali tik didmiesčio gyventojai. Pats filmų nesiunčiu, vienkartiniam naudojimui neverta; reikalui esant galima pažiūrėti internete "online" HD formatu.
Ego1STas 2014-02-11 15:03
1. O mes nesnekam apie užsieni. Jei ES turetu noro galetu kurti visai Europai viena bendra duomenu baze. 2. Cia nesiginciosiu, yra tiesa 3. Elementaru. tokiu atveju jis surinks pilnas sales ne 2 menesius o 5-6menesius is eiles. 4. O del to kad pavogs tai laiko klausimas. Tik nepamirsk kad kiekvienas perkopijavimas veikia kokybe ir t.t. O kada pavogs tai laiko klausimas. Ir daleiskim jei dabar kai nera tokios sistemos. PVZ: 150.000 parsisiuncia nemokamai filma ar paziuri ji nemokamai internete. Ir jei iš tu žmoniu bent 10% o taip dazniausiai ir buna, tures galimybe paziureti ji, profesionalu igarsinta ir normalios kokybes per interneta uz 5LT. Jau yra sioks toks pelnas. O cia tik vienas filmas ar viena serealo serija. Nes is tu kurie ziuriu nemokamai online ir siunciasi, filmus ir serealus. Tikrai bent jau vienas procentas ateis ir pasiriz moketi. ligtis paprasta: 100% < niekur Blogiau nei 99% < niekur ir 1% sumoka bent kazkiek Pvz Filmai.in. uz taskus galima ziureti ir t.t. O privatizuos kokia LANVA tuos filmai.in ir paliks svetaine, taip kaip yra, des i ja filmus ir t.t. Niekam nesakis kad legalus projektas. Ir susirinks pinigelius, bent jau kazka. Ir tai yra geriau nei skyle baronkoje. P.S. Isitikinu dar karta, kad cia komentatoriai, bent jau didesne dalis yra protingesni. O ne eilinei delfi komentatoriai. Tas mane dziugina.
Unikali durnaropė 2014-02-11 15:10
To nebus, gali būt ramus. LANVA jei ir ką nors šiuo klausimu ir darys, tai profesionaliame lygyje nuo nulio. Tamstos pasiūlymas būtų vos ne toks pat, kai koks kino teatras rodytų iš interneto persisiųstus ir mėgėjų dubliuotus filmus (viena televiziją panašų šposą Lietuvoj buvo padarius ). p.s. Šiaip, protingesni kūrėjai (tarkim iš muzikinio pasaulio) pasuko kitokiu keliu - imkit, siųskitės ir klausykit nemokamai. Susimokėsit, kai ateisit į mano koncertus. O jei bus didelis noras, ir jausit esą kūrinys (albumas) vertas tam tikros pinigų sumos, tai „paremsit“ tiek, kiek jūsų nuomone jis yra vertas. Laidoj alchemija, berods buvo paliesta piratavimo tema, tai vienas režizierius (berods) tiesiai šviesiai ir pasakė, lai siunčiasi, lai žiūri. Tai kur kas geriau, nei visai nesidomėtų ir nežiūrėtų. Bet čia vėlgi, ne pop filmų industrija turima omeny.
Ego1STas 2014-02-11 15:23
Tai zinoma! Nes filmai.in neturi savo serverio. Jie tik pluginus idejo is kitu saltiniu. filmix, baskino, gidonline ar vkontakte ir panasiai. Mano paskaiciavimais 4 spintos po 50 terabaitu kainuotu bendrai apie 120.000LT (priklauso is ko pirktu ir kokios kompanijos) Internetas pacioje Lanvoje tikrai bus is TEO ir atvestas pramoninis. Na papildzius sutarti primoketu i menesi po 400LT + i menesi zmogus kuris priziuretu serverius dar 1000LT + zmogus kuris administruotu svetaine 1000LT. Grubei tariant vienkartinis mokestis 150.000LT + kas menesi po 2500LT. Bet tai vienkartinis mokestis tik didelis. O i menesi tikrai pririnks virs 3000LT. Jei filmo perziura kainuotu 5LT tai 3000:5=600 zmoniu ar filmu reikia praziureti. Jei lietuvoje yra 3.000.000 zmoniu. Is ju primetam kad tik 1.000.000 gali ziureti filmus ir moka naudotis pc ir t.t. Tai 1% iš 1milijono butu 10.000 zmoniu tikrai sumoketu 5LT uz filma. tai butu 50.000LT galetu surinkti is VIENO filmo. Bet realiai, kad ir ka mes cia diskutuojam tai nuo musu nepriklauso, tai tik teorija ir vargu ar kas i tai atsizvelgs.
Ghost_S 2014-02-11 15:34
Dar patys filmai su galimybe transliuoti nemažai kainuoja. Kuo naujesnis filmas ar serialas tuo brangiau.