Trečiosios kartos Google Nexus 7 planšetės laukia svarbūs pokyčiai  (0)

7“ įstrižainės ekraną turinčių planšetinių kompiuterių segmentas šiuo metu yra taip smarkiai prisotintas, kad daugeliui tokių mobilių įrenginių gamintojams tenka vykdyti agresyvią kainų politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapio DigiTimes teigimu, kompanija Google ketina išvengti konkurencijos 7“ modelių segmente, išleisdama planšetinį kompiuterį su 8“ ekranu. Apie Google planus išbandyti planšetes su 8“ ekranu, rašėme jau seniau, tačiau dabar skelbiama, kad tai bus ne atskirų modelių pabandymas, o visiškai nauja strategija - modelių su 7“ ekranais neliks iš viso.

Tokius strateginius pokyčius diktuoja situacija rinkoje. Kartu su kompanija ASUS sukurtas antros kartos planšetinis kompiuteris buvo parduotas mažesniu nei 3 mln. vienetų tiražu (2013 m. pabaigos duomenys). Tai yra kiek mažiau, nei tikėjosi abi kompanijos. Analitikai sutinka, kad nepateisintų vilčių priežastis – per didelė konkurencija 7“ planšečių rinkoje.

Deja, šiuo atveju menkai  pagelbėja ir labai patrauklios Nexus 7 techninės charakteristikos - nors pagal jas antrosios kartos Nexus 7 planšetė visa galva aukštesnė už daugelį savo tiesioginių konkurentų, panašu, kad konkuruoti dėl vartotojų dėmesio jam kliudo kaina, kuri nors ir nėra didelė, bet kur kas aukštesnė už kitų gamintojų analogiško dydžio planšetes. Šiose nuorodose galite susipažinti su ASUS Nexus 7 arba ASUS Nexus 7c detaliomis techninėmis charakteristikomis, lietuviška pardavimų kaina ir palyginti šiuos duomenis su kitų gamintojų 7“ planšetėmis, jų kainomis ir techninėmis charakteristikomis.

Štai todėl trečios kartos Nexus 7, kaip teigiama, gaus jau 8“ ekraną ir ims konkuruoti su kitomis planšetėmis. Beje, šis žingsnis leis Google išvengti konkurencijos ne tik su mažesnėmis planšetėmis, bet ir planšetofonais, kurių įstrižainė jau pasiekė 6,4“ ribą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)