Pirmieji „Ubuntu“ telefonai pasirodys jau šiais metais  (6)

Panašu, kad išmanieji telefonai su „Ubuntu Linux“ operacine sistema, pasirodys jau šiais metais. Kinijoje esantys mobiliųjų įrenginių gamintojai „BQ“ ir „Meizu“, žada jau šiais metais į rinką pristatyti savo išmaniuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pačius įrenginius kol kas nėra atskleista daugiau detalių, tačiau skelbiama, jog „BQ“ įrenginys galės naudoti dvi SIM korteles vienu metu ir palaikys tiek „Ubuntu“, tiek „Android“ operacines sistemas. Abiejų kompanijų įrenginiai turėtų būti pristatyti jau kitą savaitę vyksiančioje „Mobile World Congress“ parodoje.

Iki šiol „Ubuntu“ buvo naudojamas tik asmeniniuose kompiuteriuose ir serveriuose. Pastarąją ne tik lengva įrašyti į daugumą sistemų, bet ir naudoti.

Apie planus sukurti išmanųjį telefoną su „Ubuntu“ OS buvo kalbama jau nuo 2013-ų metų pradžios. Metų viduryje kompanija pamėgino surinkti lėšas tam, kad sukurtų ypač galingą įrenginį su minėtąja operacine sistema. Šis planas puikiai pavyko ir per keletą valandų jiems pavyko surinkti net milijoną JAV dolerių. Vis dėlto, entuziazmas greitai nuslūgo ir iš viso buvo surinkta 13-ą milijonų dolerių. Nors ir tai ir yra didelė suma, kompanija tikėjosi surinkti net 32 milijonus dolerių.

Kompanijos siekiai iš tiesų dideli, tikimasi, jog „Ubuntu“ OS taps trečiąja platforma rinkoje. Tai reiškia, kad norima aplenkti „Windows Phone“ ir „BlackBerry“ operacines sistemas. Konkuruoti su „Android“ ir „iOS“ kol kas vadovai nesitiki.

Ko gero daugiausiai kritikos tiek „Windows Phone“, tiek „BlackBerry“ susilaukė dėl nepakankamo kiekio programėlių. „Ubuntu“ atstovai teigė, jog į šią platformą bus perkeltos visos populiariausios „iOS“ ir „Android“ įrenginiuose naudojamos programėlės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: