Lietuvoje didės baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2014-02-26 12:25
, nes tie dažniausiai arba patys apsivožia, arba nekaltą užmušę atvirai juokiasi. Mano gimtajam mieste buvo keletas tokių veikėjų kur girti ir be teisių miestų gatvėmis lakstė ir policija nieko su jais negalėjo padaryti. Vienas, kiek žinau, dabar jau sėdi už tai, kad prisitvojęs per žemai skrido miesto gatvėmis ir išlėkęs į priešpriešinio eismo juostą užmušo niekuo dėtą vairuotoją. Būtų anksčiau gavęs pasėdėti pusmetį, tai dabar nereikėtų sėdėti 8 metų, o niekuo dėtas žmogus negulėtų po velėna. Pinigai, kuriuos sumokėtumėm už tokio veikėjo išlaikymą yra ašaros, palyginus su žmogaus gyvybe ar tais nuostoliais, kuriuos tokie veikėjai padaro nebaudžiamai lakstantys miestų gatvėmis. Kiek ant Lietuvos pavyzdžių kur girtas be teisių, dirbantis už MMA, sulupa krūvą automobilių ir tiesiai šviesiai sako, kad vėl pirks automobilį už 500 litų ir toliau važiuos? Anstoliai, jei niekas nebuvo sužalotas, gali nurašyti tik 20% nuo MMA, tai pats gali paskaičiuoti kiek laiko užtruks kol toks žalą atlygins. p.s. Niekas iš žmogaus valstybinių socialinių garantijų neatims, nes tai prieštarauja konstitucijai. Be to, vadovaujantis teisingumo principais, teisių į valstybines socialines garantijas turėtų netekti ir kiti skolų, bet ne pinigų turintys piliečiai (pvz., tie patys nesėkmingai kūrę ir likę skolingi verslininkai). Galiausiai, kam reikalinga tokia valstybė, kuri nesirūpina savo piliečiais? Kokią žinią tai siųstų likusiam pasauliui? Lietuva— Afganistanas ar Zimbabvė Europos Sąjungoje?
Sljder 2014-02-26 12:38
Ir dar apie pašalpas: Ką jus galvojat žmogus iš kurio atims pašalpas daris? Eis atgailauti, ieškos darbo, ir stengsis sumokėt baudą, nes užgrauš sąžinė, kad taip jau labai visuomenei pakenkė? Tikrai ne. Eis vogt, arba reketuot, kol nepateks į tuos pačius pataisos namus padarydamas n kartų daugiau žalos. Šitoj vietoj tikrai palaikau siūlymą už važiavimą be teisių negalinčius sumokėti baudų sodinti, o dar geriau siųsti viešųjų darbų, o nedirbant - sodinti.
Arthuras 2014-02-26 15:57
O ar geriau, kaip kokiuose UK'uose, kuomet liaudis akivaizdžiai juokiasi, nes jiems "neapsimoka" dirbt, o geriau gaut socialines pašalpas ir visai prabangiai gyvent?.. Kai plaukia į UK visokio plauko babuinai, o jie yra išlaikomi iš sąžiningai dirbančiųjų? Ar tai neprieštarauja Konstitucijai, kuri teigia, kad kiekvienas privalo gauti teisingą apmokėjimą už darbą? Kur čia teisingas apmokėjimas už darbą, jei kitas tiek pat nedirbdamas gauna? Konstitucija nėra kažkas, ko negali šiek tiek pakeisti. Vardan visos visuomenės gerovės. O dabar su visokiomis atmatomis nėra būdų kovot. Tiesiog nėra.
Simplicity 2014-02-26 16:37
Arthurai, kalbam apie Lietuvą ir jos problemas, o ne apie UK ar Airiją Lietuviškos pašalpos nė iš tolo neprilygsta vakarietiškoms, o iš jų išgyvena tik tie, kurių vienintelis gyvenimo tikslas— butelis pilstuko ar stipraus vyno skonio gėrimo „Šilelis“ Jei kas nežinot, tai valstybės remiamos pajamos Lietuvoje yra 350 litų vienam asmeniui. Tai yra tokie pasakiški pinigai, kad ne tik 530i galima nupirkti, bet ir yra pagrindas darbo už MMA atsisakyti Nu atimk tu tuos 350 litų, tai jis sugalvos būdą kaip iš savo tėvų dešimt litų išmušti (tiesiogine ar perkeltine prasme). Jei negalės išmušti iš tėvų, tai eis vogdamas ar vaikus ir pensininkus gatvėse užpuldinės. Gi gyvas žmogus po žeme nepalįs Uždarius, tai bent galva prablaivės, gal žmogus kokias nors išvadas pasidaryts. (Jei ir nepadarys, tai bent pusmetį nuo normalios visuomenės izoliuotas bus ir pavojaus nekels.)
immortallt 2014-02-27 02:09
Jei žmogus nenori būti visuomenės dalimi, kodėl visuomenė turi juo rūpintis? Simplicity, įvairių pašalpų viso galima prisirinkti iki 1,400 litų, tai yra šildymo kompensacijos, maisto daviniai ir pan. Tai neskaičiuojant, jei kokį invalidumą neva turi. Konstitucija turi ginti visų piliečių teises. O vieno žmogaus laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė. Jei vienas dėjo skersą ant įstatymų, tai kodėl įstatymai jį turi ginti? Jei vienas girtas važinėjasi ir be teisių, tai jis sukelia pavojų visuomenei! Jis turėtų būt sodinamas 10 metų iškart. Tik dar reiktų padaryti kaip Meksikos kalėjimuose. Nori valgyti - pats perki. Tik kainas padarai dideles, kad susimokėtų už kalėjimų išlaikymą. Neturi pinigų? Like our problem. Tegul dvesia badu. Užkniso negyvai atmatos visuomenės, kurias tenka išlaikyti. Ir nereikia aiškinti, koks sunkus ir blogas gyvenimas. Tarsi kitiems jis rožėmis klotas.
Simplicity 2014-02-27 13:59
Immortallt, baik tu su tom savo pašalpom... Esi jaunas, turėtum būti protingas, bet kartais varai tokius vėjus. Na, kiek gi galima? Varai kaip galva iš televizoriaus ekrano Plius, persisunkęs kažkokio kvailo vaikiško radikalizmo. „Tegul dvesia badu...“ Čia tokie kaip tu, nuo peilio į pašonę kanopas pirmiau užverstų, o „turintys dvėsti“ savo dienas leistų šiltai ir patogiai, aprūpinti maistu ir stogu virš galvos. Pasižiūrėk kiek per metus žmonių šaukštą padeda vargingose Lotynų Amerikos ir Azijos šalyse, kiek ten ginkluotų ir smurtinių nusikaltimų,— gal protas prašviesės. Grįžtant prie pašalpų. Tipinis, pas tėvus gyvenantis ir gatvėse siaučiantis budulis, gali gauti varganus 350 litų ir paplėkusių kruopų davinį iš maisto banko. Jokios kompensacijos už šildymą, vaikus tokiam nepriklauso, nes tas jokio turto savo vardu neturi. Tiek net ant cigarečių ir alaus neužtenka, tai ką čia dar galima atimt? Su 350 litų išgyvena „dumpster diver'iai“, o buduliai alkoholikai eina krovėjais, miško pjovėjais ar pagalbiniais statybose dirbti, nes ten ir „apšilusiam“ galima dirbti.