Google Tango: išmanusis telefonas, kuris pasaulį mato 3D (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-02-22 18:48
Įdomu kaip tiksliai nustato objekto dydį ir formą. Jei tokį telefoną įdėtum į lėktuva ir praskristum virs žemės, ar jo sumodeliuotas žemės paviršiaus D modelis butu tikslesnis nei tai padaro ortofoto programos?
Creatium 2014-02-22 19:50
Panašu, jog reikėtų labai arti žemės skrist, jog sugebėtų kažką užfiksuoti. Bet jeigu kalbėtume apie kažką galingesnio, tai klausimas ar sugebėtų labai detaliai užfiksuoti.
Nerkus 2014-02-22 22:02
Lidar duomenims neprilygtų nė iš tolo, tiksliau manau, kad šis telefonas visai net ne tam skirtas. Čia googlas rinks informaciją apie tavo gyvenamąją aplinką ir paskui pasiūlys nusipirkti paveikslą, nes ant tos sienos per daug tuščios vietos ir labai gerai žiūrėtųsi peizažas:). O bendrai tai toks telefonas turėtų būti maitinamas iš rozetės, arba kuprinę su baterija nešiotis.
nondescript 2014-02-22 22:27
Man atrodo, jis fiksuos aplinką tik tada kai įjungsi šitą funkcą, panašiai, kaip kamera. Ir pritaikymo galimybės truputį kitokios, tarkim daryt 3d modelius, kuriuos vėliau permestum į 3d max ir pan. Aišku ir papildytos realybės žaidimams.
fraktalas 2014-02-23 10:39
Cia gerai zinomos tecnologijos IMU ir vaizdo atpazinimas. Viskas priklauso nuo jutikliu tiklsumo ir kameros raiskos, aisku procesoriui nuo to darbo tik padaugeja. Kas liecia lektuvu ar povandeniniu laivu navigacijos sistemas, tai mobilieji telefonai niekada neprilygs jiems vien del to kad jutikliai yra integriniai, ju raskai labai prasta palyginus su mechaniniais jutikliais. Bet uztat jie mazi juos galima kisti kur panorejus.