Google Tango: išmanusis telefonas, kuris pasaulį mato 3D (Video)  (5)

JAV technologijų milžinė „Google“ pristatė prototipinį išmanųjį telefoną su „specialia technine ir programine įranga“, leidžiančia vartotojui sukurti erdvinius 3D savo aplinkos žemėlapius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prietaiso davikliai gali atlikti 250 tūkst. erdvės matavimų per sekundę, todėl fiksuoja kiekvieną objekto judesį erdvėje realiu laiku. Apie tai praneša BBC.

„Google“ teigimu tokia technologija leidžia kurti pastatų vidaus patalpų žemėlapius, padėti silpnaregiams orientuotis mažai pažįstamoje aplinkoje, ją taip pat galima naudoti žaidžiant.

Kol kas kompanija įvairios programinės įrangos kūrėjams pasiūlė 200 išmaniojo įrenginio prototipų – šie gali taikyti ir kurti naujam išmaniajam telefonui skirtas programėles. Šis įrenginys yra vadinamas viena iš projekto „Tango“ dalių, padedančių dirbti įvairių sričių programinės įrangos kūrėjams.

„Esame fizinės būtybės, gyvenančios trijų matmenų pasaulyje. Tačiau mūsų mobilieji įrenginiai „mano“, kad fizinis pasaulis baigiasi už ekrano ribų, – nurodo „Google“ atstovai. – Projekto „Tango“ pagrindinis tikslas – suteikti mobiliesiems įrenginiams galimybę pasaulį registruoti taip, kaip tai daro žmonės, t. y. kaip erdvę, kurioje judama. Suteikiame kūrėjams prototipinius modelius, kad šie išvystų naujas įrangos galimybes ir kilusius jiems sumanymus paverstų realybe“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (5)