Google galvoja apie savo firminių ARM procesorių kūrimą  (0)

Ne paslaptis, kad mažėjant asmeninių kompiuterių paklausai, centrinių procesorių gamintojai yra pasiruošę dideliems klientams pasiūlyti individualiai sukurtas mikroschemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, kompanija AMD gamina ne tik Microsoft ir Sony konsolėms skirtus procesorius, tačiau pasiruošusi įsisavinti serverinių sprendimų su ARM branduoliais gamybą.

Kompanijos Intel bendra kompiuterių rinkos krizė taip pat neaplenkė: procesorių gigantas ne tik desperatiškai bando įsitvirtinti išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių rinkoje, tačiau savo gamybinių pajėgumų dalį žada atiduoti trečioms šalims (taip vadinama kontraktinė gamyba), tarp kurių gali būti ir konkurentų.

Naujienų agentūra Bloomberg, remdamasi savo nuosavais šaltiniais, praneša, kad Interneto gigantas Google taip pat pradėjo galvoti apie savo nuosavų procesorių, skirtų serverinėms sistemoms, gamyba. Naujieji sprendimai remsis ARM architektūra.

Šiuo metu Google savo serveriuose naudoja x86 suderinamus procesorius. Paieškos gigantas yra penktas pagal dydį Intel klientas, jam uždirbantis 4,3% visų pajamų. Intel atstovai šių gandų komentuoti nesiryžo, tačiau Google skelbimas dėl laisvų darbo vietų teigia, jog ieško mikroschemų projektavimo specialisto.

Pati Google pateikė gana aptakų komentarą. „Mes aktyviai dirbame geriausios pasaulyje infrastruktūros kūrimo srityje. Tai apima visų lygių programinius ir aparatinius sprendimus“, – teigė kompanijos atstovė Liz Markman.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: