Nauji iPhone ir iPad gaus 192 branduolių grafinį procesorių  (6)

Barselonoje (Ispanija) duris atvėrusioje parodoje Mobile World Congress 2014 jau buvo pristatyta nemažai naujienų. Viena iš tokių tapo britų kompanijos Imagination Technologies grafinis procesorius PowerVR GX6650, turintis 192 grafinius branduolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie jį papasakojo puslapis AppleInsider.

Naujasis GPU PowerVR GX6650 skirtas naudojimui aukščiausios klasės mobiliose įrenginiuose, taip pat televizoriuose, kurie palaikys Ultra HD (4K) ekrano raišką. Imagination Technologies atstovai savo produktą vadina galingiausiu mobiliu grafiniu adapteriu, kurį šiuo metu galima rasti rinkoje.

PowerVR GX6650 turi 192 grafinius branduolius ir gali vienu metu apdoroti iki 12 taškų per vieną taktą.

Imagination Technologies grafinis adapteris savo produktyvumo lygiu ir energetiniu efektyvumu lenkia netgi neseniai pristatytą nVidia platformą Tegra K1. Pastarasis procesorius, pavyzdžiui, gali apdoroti 4 taškus per vieną taktą.

Reikia pažymėti, kad Imagination nuo seno yra amerikiečių kompanijos Apple partneris, o jos grafiniai adapteriai naudojami visuose Apple mobiliuose įrenginiuose – pradedant iPhone 3GS ir baigiant naujausiais prekyboje esančiais sprendimais – „iPhone 5S“, „iPad mini“ ir „iPad Air“.

Specialistai neatmeta galimybės, kad būsimuose Apple mobiliuose įrenginiuose – išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, kurie bus pristatyti šių metų pabaigoje – bus įdiegtas būtent Imagination adapteris su 192 grafinių branduolių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: