ASUS gavo antausį nuo Google, tačiau kitų gamintojų tai negąsdina  (2)

Galimybė išleisti asmeninius kompiuterius su stacionaria ir mobilia operacine sudomino ne vieną gamintoją, tačiau pradžia nėra tokia lengva. Štai neseniai ASUS pateko į Google nemalonę, kuri uždraudė taivaniečių gamintojui išleisti „transformerį“ Transformer Book Duet TD300, turintį OS Windows ir Android.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-02-28 ASUS gavo antausį nuo Google, tačiau kitų gamintojų tai negąsdina  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto gigantas savo motyvų nepateikė, tačiau situacija su ASUS kitų gamintojų neišgąsdino.

Štai kompanija AMD ketina pasiūlyti planšečių ir asmeninių kompiuterių modelių, kuriuose įdiegti jos APU, optimizuoti darbui su operacine sistema Android. Reikia pažymėti, kad AMD nesiūlys įrenginių su dviem gamykliškai įdiegtomis platformomis – Android naudotis bus galima, pasitelkiant emuliatorių BlueStacks, kuris veiks Windows aplinkoje.

BlueStacks gali veikti tiek su integruotais sensoriais (pavyzdžiui, akselerometru ir giroskopu) bei kompiuteryje integruota kamera, tačiau ir įvairiais prijungiamais kontroleriais. Kompanijos AMD atstovai jau spėjo pademonstruoti gestų atpažinimo sistemos gebėjimus žaidime Angry Birds – „pikti paukščiukai“ buvo paleidžiami į orą, juos valdant pirštų judesiais priešais ekraną.

Kompiuteriai su AMD hibridiniais procesoriais ir emuliatoriumi BlueStacks prekyboje turi pasirodyti 2014 m. antroje pusėje. Iš pradžių tokie sprendimai pasirodys Rytų Europoje ir Skandinavijos šalyse. Vėliau, jei viskas vyks pagal planą, bus plečiamasi į kitus regionus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)