Milžiniškos Sony ambicijos 2014 metams: naujieji „Xperia“ išmanieji ir planšetės užkariaus pasaulį? (Video)  (0)

Panašu, kad „Sony“ nusiteikusi rimtai konkuruoti ne tik išmaniųjų telefonų, bet ir planšečių rinkoje. Naujausia „Sony“ planšetė „Xperia Z2“ savo lengvumu ir patogumu nenusileidžia „iPad Air“ ir dar turi privalumų – yra spartesnė ir nebijo vandens. Ar japonams naująja planšete pavyks pervilioti bent dalį ištikimų „iOS“ gerbėjų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų parodoje „Mobile World Congress 2014“ Barselonoje pristatytas buvo „Sony“ išmanusis telefonas „Xperia Z2“ ir planšetė tokiu pat pavadinimu. Japonai negaili pinigų „Xperia“ linijos produktų reklamai – visos Barselonos metro perėjos išklijuotos „Sony“ vardu. Šįmet „Sony“ bus ir pagrindinis Pasaulio futbolo čempionato rėmėjas, taigi panašu, kad intensyvi „Xperia“ reklaminė kampanija tęsis dar ilgai. Mėgins įkasti „Apple“ „Sony“ naujienos maloniai nustebino, o didžiausią įspūdį paliko planšetė“: „Xperia Z2“ sveria viso labo tik 426 gramus ir, palyginimui, yra 43 g lengvesnė už „iPad Air“. Ir plonesnė. Tiksliau, 6,4 mm storio planšetė yra ploniausia pasaulyje! „Sony Xperia Z2“ turi itin raiškų 10,1 colio ekraną: 1,920 x 1,200 p rezoliucija ir raiška yra tokia pati kaip „iPad Air“. Pasak technologijų specialistų, tokios pat kaip „iPad Air“ raiškos pasirinkimas nebuvo atsitiktinumas. Planšetės sparta taip pat verta dėmesio: „Snapdragon 801“ 2,3 GHz procesorius ir 3GB RAM atminties. Jei įdomu, galite paminėtas „Sony Xperia Z2“ charakteristikas palyginti su „iPad Air“ technine specifikacija. Gaila, kol kas neaišku, kiek „Sony Xperia Z2“ kainuos Lietuvoje - aukščiau duotoje nuorodoje matyti, jog „iPad Air“ kainos pas mus prasideda nuo 1679 Lt, tad jei „Sony“ sugebės pasiūlyti už pigesnę sumą tokių parametrų planšetę, konkurencija taps visai įdomi. Be to, naujausia „Xperia“ planšetė nebijo vandens, kaip ir visi „Xperia“ serijos modeliai.Kad įsitikintume Ip 57 technologijos kokybe, planšetę ir telefoną „Sony“ žurnalistams leidžia išmėginti „Xperia“ modelius išmėginti vandens pilname akvariume.

Tiesa, po vandeniu naudotis planšete beveik neįmanoma, nes dėl sąveikos su vandeniu šis neklauso ir ekrane įsijungia bet kokios programos. Tačiau tam, kad pavyktų nufotografuoti vaizdą po vandeniu, telefonas turi šone įrengtą mygtuką.

Kamerose jokių pakitimų, lyginant su pirmąja planšete, nėra – 8,1 MP gale ir 2,2 MP priekyje.

Didesnis ekranas ir triukšmo panaikinimo technologija

Barselonoje pristatytas telefonas „Xperia Z2“turi didesnį ekraną nei pirmtakas Z1, (5,2 colio prieš 5), gali įrašinėti 4K raiška. Telefone palikta tokia pat 20,7 MP raiškos kamera, tačiau ji turės daugiau funkcijų – nuotraukas bus galima fokusuoti jau užfiksavus vaizdą, taip pat pasirinkti įvairius vaizdo peržiūros režimus.

Patobulintas ir telefono procesorius. Dabar „Xperia“ veiks su 2,3 GHz keturių branduolių „Snapdragon“ ir turės 3200 miliamperų baterija.

„Xperia Z“ yra pirmasis išmanusis pasaulyje su „Digital noise canceling“ technologija. Paprastai pasakius, ji veikia taip: kol klausotės muzikos, per ausines įeinantis triukšmas perduodamas į telefoną, o telefone jis panaikinamas ir garsas tampa visiškai skaidrus. Užsidėjęs ausines ir telefone žiūrėdamas filmo fragmentus pasijutau lyg kino teatre.

Taigi „Sony“ Barselonoje pristatytos naujovės palieka daugiau nei gerą įspūdį. Ar pavyks įkasti kompanijai „Apple“, parodys pirkėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(13)
(0)
(6)

Komentarai (0)