Pasak Apple dizainerio, Apple – siaubinga darbovietė  (7)

Mobiliųjų telefonų dizaineris, dirbęs Apple, išėjo iš šios svajonių kompanijos. Tinklaraštyje Jordan Price atskleidžia savo patirtį, o Apple aprašo kaip baisią darbovietę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis teigia, kad Apple išsiskiria ypač nelanksčiomis darbo valandomis, o tai reiškia, kad jis niekada negalėjo matyti savo dukters. Gyvendamas San Franciske ir daug laiko sugaišdamas kelionei į darbą mieste Cupertino'e, dėl darbo valandų nelankstumo jis neturėjo laiko susitikti su savo mergaite.

Tačiau to jis tikėjosi. Tai, ko jis nesitikėjo, buvo susidūrimas su korporacijos biurokratija. „Dėl daugybės slaptažodžių, vartotojų paskyrų ir prisijungimo duomenų, tik beveik po mėnesio galėjau prisijungti prie serverio“, sako J. Price. „Be to, nuolat vyksta įvairūs susitikimai, kurie trikdo kiekvieno darbuotojo produktyvumą, tačiau apibūdinami kaip būtinybė.“

Blogiau už nuolatinius susitikimus buvo J. Prince viršininkas:

„Mano tiesioginis viršininkas, kuris turėjo įprotį, prisidengdamas juokeliais, įžeidinėti asmenis, užimančius žemesnes pareigas, ėmė tiesiogiai bei netiesiogiai įžeidinėti ir mane. Maža to, jis grasino, kad mano kontraktas gali būti nepratęstas, jeigu aš nepadarysiu tam tikrų darbų. Tuomet aš jaučiausi lyg paauglys, dirbantis niekam tikusiame darbe, o ne kaip profesionalas, dirbantis vienoje didžiausių technologinių kompanijų pasaulyje.“

Jis buvo ypač susijaudinęs, kai sužinojo, jog dirbs Apple. Juk tai buvo jo svajonių darbas. Žmonės, supantys jį, taip pat labai džiaugėsi ir palaikė:

„Mano tėvai ir šeima buvo labai susijaudinę, kai jiems tai pranešiau. Dar niekad nesu gavęs tiek daug like‘ų ir sveikinimų, kai paskelbiau šią naujieną Facebook‘e. Aš gavau daugiau like‘ų nei tada, kai gimė mano duktė.“

Galų gale jis nebegalėjo daugiau pakęsti savo boso ir jį supančios aplinkos. Taigi, jis išėjo. Jis paliko Apple, o dabar ieško naujo darbo.

Mes susisiekėme su J. Price'u elektroniniu paštu, norėdami sužinoti, ar jis gavo kokį nors atsakymą iš Apple. Deja, bet ne. „Aš sudeginau tiltą, vedantį į Apple, parašydamas savo nuomonę, ir užsitraukiau kolegų, dirbančių Apple, nemalonę, nes atskleidžiau vidinę kompanijos „virtuvę“, sako jis.

Suprantama, tai yra tik vieno darbuotojo nuomonė, dirbusio šioje didelėje kompanijoje. Skirtingi žmonės skirtingai reaguoja į įvairias situacijas gyvenime. Visuomet galime rasti nepatenkintų darbuotojų visose kompanijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (7)