Uždraudę žiūrėti televizorių, tėvai su dukromis leidosi į 100 nuotykių gamtoje (Video)  (6)

Nardymas, ėjimas virve, miegojimas miegmaišyje, pašiūrėje, uolų tyrinėjimas, maisto gaminimas gamtoje, plaukimas kajakais, kanojomis, laukinių gyvūnų ir paukščių stebėjimas – tai vos kelios iš daugybės veiklų, kurias Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Meekų šeima nuveikė vos per vienerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kur taip skubėti? Pora buvo pasiruošusi viskam, kad tik jų 10-ies ir 8-erių metų dukros nevirstų vadinamosiomis „sofos bulvėmis“, rašo portalas dailymail.co.uk

Šeima, kilusi iš Nottinghampshiro stumtelėjo save ir dukras į iššūkį – per vienerius metus išbandyti 100 įvairių nuotykių gamtoje.

Kai kurie iš jų reikalavo drąsos: nardymas, ėjimas lynu, šuolis su virve į vandens telkinį, maisto ieškojimas gamtoje. Nuotykiai baigėsi nakvojimu tarp kelių medžių ištemptoje palapinėje.

Tėvams buvimas gamtoje taip pat buvo iššūkis

Ponas ir ponia Meekai taip pat norėjo išbandyti savo dukrų socialinius įgūdžius: dėl suplanuotų veiklų joms tekdavo keltis anksti ryte dar prieš pamokas, taip pat mergaitės pardavinėjo sausainius, siekdamos surinkti pinigų labdarai bei bėgo labdaringame bėgime. Tai taip pat buvo pora iš sąraše esančių veiklų.

Timas Meekas teigė, jog šeima tiesiog išgyveno „nuotykių metus“ tam, kad visi pradėtų mąstyti kiek pozityviau.

„Mes ką nors veikdavome kiekvieną savaitgalį, nepriklausomai nuo to, koks tuo metu buvo metų laikas, - pasakoja T. Meekas. - Kerė ir aš nesame labai dideli nuotykių mėgėjai. Tačiau augant vaikams norėjome jiems sukurti tokią aplinką, kad jie nenorėtų sėdėti prieš televizoriaus ekraną ar kompiuterinį žaidimą. Dabar merginos pačios generuoja idėjas, ką būtų galima veikti ir yra pasiryžę miegoti ant kalno viršukalnės. Na, gal vieną dieną tai ir padarysime. Norime, kad vaikai augtų bendraujantys, todėl išvykų metu skatiname jas užkalbinti žmones.“

Ponas Meekas ir jo žmona dirba mokytojais.

44-erių vyras teigė, jog jo dukra Ela dabar visiškai laisvai jaučiasi, pasakodama apie nuotykius savo visai mokyklai ar kokiai 60-čiai suaugusiųjų.

Šeima dalyvauja įvairiuose seminaruose, siekdama paskatinti kitus tėvus daryti vaikams teigiamą įtaką.

Apie savo patirtį pasakoja festivaliuose

„Man atrodo, šiuolaikinius vaikus mes pernelyg dažnai „suvyniojame į medvilnę“, - juokavo T. Meekas. Savo sukurtame puslapyje jis su žmona skatina tėvus taikyti auklėjimą, kurį patys pavadino „drąsi tėvystė“.

Jis taip pat tikina, jog dauguma veiklų buvo visiškai pigios, šeima jas įgyvendindavo turėdami laisvą savaitgalio popietę ir jos tiesiog padėdavo visai šeimai būti kartu.

Britai jau buvo pakviesti pristatyti savo idėją keliuose festivaliuose bei organizacijose, skatinančiose vaikų aktyvumą.

„Man labiausiai patiko šokinėjimas per upėje esančius akmenis: šoki nuo vieno ant kito, tada atsiduri vandenyje ir pro savo plaukimo akinius gali matyti visokias žuvytes, - pasakojo mažoji Ella. - Mūsų draugai labai daug laiko praleido žiūrėdami teliką ar žaisdami kompiuteriu, smagu, kad mes galėjome išbandyti kažką visiškai kito. Dabar norim visiems papasakoti, kaip smagu mums buvo.“

Šeima jau ruošia naują 100 punktų sąrašą ateinantiems metams, o visomis savo nuveiktomis veiklomis dalinasi specialiai tam sukurtoje svetainėje.

Jų nuotykius galite pamatyti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (6)